Lanserar världens mest klimatvänliga nötkött

Foto Pressbild
Volta Greentech och Protos samarbete kring klimatvänligare nötkött ger nu lanseringen av världens mest klimatvänliga nötkött.

Volta Greentech och Protos har ett samarbete med ambitionen att kraftigt öka produktionen av mer klimatvänligt nötkött i Sverige.
Det ska ske genom att man använder Volta Greentechs fodertillskott Lome.

Tillskottet, som är helt naturligt och baserat på alger, sänker djurens metanutsläpp med hela 70–90 procent per dag vid inblandning i fodret.
Samarbetet omfattar leverans av alger upp till 1 000 nötkreatur per år under 5 år.

Köttet produceras av lantbrukare som noga valts ut av Protos och Volta Greentech.
Lantbrukarna blir pionjärer att använda Volta Greentechs innovativa fodertillskott för att minska kornas metanutsläpp.

– Det är sannolikt världens mest klimatvänliga nötkött. Korna rapar som en naturlig del av matsmältningsprocessen och därmed släpper de ut växthusgasen metan. Men genom att ge dem en liten mängd alger i fodret, bara 0.6%, minskas metanet markant, säger Thomas Östlund, vd Protos.

Lome-köttet har samma fina, rika smak som allt kött från Protos och priset i butik kommer vara i nivå med traditionellt nötkött.
Från den 9 juni finns Lome-kött i Hemköps butiker i Stockholmsområdet; Torsplan, Stockholms city och Mörby centrum, först under en begränsad period.

– Vår ambition är att ligga i framkant gällande hållbarhet, vi gör det helt enkelt enklare för våra kunder att äta mer hållbart. Därför är Lome-köttet högintressant för oss, säger Shoan Etemadi som är försäljningschef hos Hemköp.

Volta Greentech och Protos kan nu efter två år av pilotstudier öka tillgången av mer klimatvänligt kött som kommer att säljas under varumärket ”Lome”.
Köttet kommer efter lanseringen att säljas av Protos till övrig dagligvaruhandel och till grossister i mån av tillgång.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil