Bank på orten viktigt för företag och andra

Bank på orten viktigt för företag och andra
Foto: Sparbankernas Riksförbund
Det är viktigt för en majoritet av svenskarna med ett bankkontor på orten, enligt en ny undersökning. Både företag och enskilda understryker detta.

Det är viktigt för en majoritet av svenskarna med ett bankkontor på orten, enligt en ny undersökning. Både företag och enskilda understryker detta.

För sju av tio svarande bosatta utanför storstäderna är det viktigt eller rentav mycket viktigt med ett bankkontor på orten där de bor.
Detta enligt Novus nu presenterade mätning som man gjort på uppdrag av Sparbankernas riksförbund.

2 734 privatpersoner och 800 företagare har tillfrågats i undersökningen.
Både privatpersoner och företagare poängterar att det är stor skillnad om det finns ett bankkontor på orten eller ej.
För 74 procent av de privatpersoner som svarat och 69 procent av de svarande företagarna är det här en viktig fråga.

– Återigen ser vi hur viktigt det lokala bankkontoret är för människors trygghet och möjligheter att leva, verka och satsa på landsbygden. Novus undersökning visar på signifikanta skillnader när det gäller att ha och inte ha ett bankkontor på orten. Och särskilt stor har den lokala bankens betydelse visat sig under kristider, säger Ewa Andersen som är vd för Sparbankernas riksförbund i en kommentar.

– Inte minst har det varit tydligt under pandemin. Inom samtliga områden som täcks av undersökningen, anser både allmänhet och företagare att det är bättre att leva och verka i områden där det finns en Sparbank, påpekar Andersen.
– Varför landets beslutsfattare inte arbetar hårdare för att ge sparbanker ökade förutsättningar att expandera sin verksamhet är för dagen en högst relevant fråga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil