Bank på orten viktigt för företag och andra

Bank på orten viktigt för företag och andra
Foto: Sparbankernas Riksförbund
Det är viktigt för en majoritet av svenskarna med ett bankkontor på orten, enligt en ny undersökning. Både företag och enskilda understryker detta.

Det är viktigt för en majoritet av svenskarna med ett bankkontor på orten, enligt en ny undersökning. Både företag och enskilda understryker detta.

För sju av tio svarande bosatta utanför storstäderna är det viktigt eller rentav mycket viktigt med ett bankkontor på orten där de bor.
Detta enligt Novus nu presenterade mätning som man gjort på uppdrag av Sparbankernas riksförbund.

2 734 privatpersoner och 800 företagare har tillfrågats i undersökningen.
Både privatpersoner och företagare poängterar att det är stor skillnad om det finns ett bankkontor på orten eller ej.
För 74 procent av de privatpersoner som svarat och 69 procent av de svarande företagarna är det här en viktig fråga.

– Återigen ser vi hur viktigt det lokala bankkontoret är för människors trygghet och möjligheter att leva, verka och satsa på landsbygden. Novus undersökning visar på signifikanta skillnader när det gäller att ha och inte ha ett bankkontor på orten. Och särskilt stor har den lokala bankens betydelse visat sig under kristider, säger Ewa Andersen som är vd för Sparbankernas riksförbund i en kommentar.

– Inte minst har det varit tydligt under pandemin. Inom samtliga områden som täcks av undersökningen, anser både allmänhet och företagare att det är bättre att leva och verka i områden där det finns en Sparbank, påpekar Andersen.
– Varför landets beslutsfattare inte arbetar hårdare för att ge sparbanker ökade förutsättningar att expandera sin verksamhet är för dagen en högst relevant fråga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200