Bank på orten viktigt för företag och andra

Bank på orten viktigt för företag och andra
Foto: Sparbankernas Riksförbund
Det är viktigt för en majoritet av svenskarna med ett bankkontor på orten, enligt en ny undersökning. Både företag och enskilda understryker detta.

Det är viktigt för en majoritet av svenskarna med ett bankkontor på orten, enligt en ny undersökning. Både företag och enskilda understryker detta.

För sju av tio svarande bosatta utanför storstäderna är det viktigt eller rentav mycket viktigt med ett bankkontor på orten där de bor.
Detta enligt Novus nu presenterade mätning som man gjort på uppdrag av Sparbankernas riksförbund.

2 734 privatpersoner och 800 företagare har tillfrågats i undersökningen.
Både privatpersoner och företagare poängterar att det är stor skillnad om det finns ett bankkontor på orten eller ej.
För 74 procent av de privatpersoner som svarat och 69 procent av de svarande företagarna är det här en viktig fråga.

– Återigen ser vi hur viktigt det lokala bankkontoret är för människors trygghet och möjligheter att leva, verka och satsa på landsbygden. Novus undersökning visar på signifikanta skillnader när det gäller att ha och inte ha ett bankkontor på orten. Och särskilt stor har den lokala bankens betydelse visat sig under kristider, säger Ewa Andersen som är vd för Sparbankernas riksförbund i en kommentar.

– Inte minst har det varit tydligt under pandemin. Inom samtliga områden som täcks av undersökningen, anser både allmänhet och företagare att det är bättre att leva och verka i områden där det finns en Sparbank, påpekar Andersen.
– Varför landets beslutsfattare inte arbetar hårdare för att ge sparbanker ökade förutsättningar att expandera sin verksamhet är för dagen en högst relevant fråga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil