Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Lotta Lyrå blir vd för Södra

I skogen – och mer sådant blir det när Lotta Lyrå nu blir vd för skogsägarna i Södra. | Foto: Pressbild
Vd och koncernchef för skogsägarna i Södra. Det är det nya jobbet för Lotta Lyrå vars avgång som koncernchef för Clas Ohlson meddelades torsdag.

Styrelsen i Södra har utsett Lotta Lyrå till ny vd och koncernchef.
Hon tillträder under innevarande år och ersätter då Peter Karlsson, som varit tillförordnad vd sedan 20 februari i år, meddelar man i en pressrelease fredag.

– Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi som tagits fram. Med en bakgrund inom Södra och med skoglig och industriell erfarenhet har hon en förståelse för utvecklingskraften inom familjeskogsbruket och den innovationsdrivna kultur som finns inom koncernen, säger Lena Ek, ordförande för Södra. 

Lotta Lyrå lämnar Clas Ohlson där hon varit vd sedan 2017. Till Clas Ohlson kom hon från Ikea men Lyrå har en bakgrund inom Södra där hon dels varit produktivitetschef och dels sågverkschef i Mönsterås.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer vårda och vidareutveckla Södra för framtiden, säger Lotta Lyrå.
– Södra har en unik plattform, vad gäller såväl råvara som industri, för framtida lönsamhet, tillväxt och innovation. Inte minst i ljuset av den klimatnytta som skogen och dess produkter har, genom både skogstillväxt och genom att ersätta produkter baserade på fossila råvaror, konstaterar hon.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.