Borlänge får en obemannad

Borlänge får sin första obemannade livsmedelsbutik – Automat etablerar sig i city. | Foto: Diös
I maj öppnar Automat en obemannad livsmedelsbutik i centrala Borlänge. Just nu utvecklas och anpassas den nya lokalen ihop med fastighetsägaren Diös.

Något datum är inte satt men det blir i maj månad som Borlänge får sin första obemannade livsmedelsbutik. Det är Automat som då öppnar en butik på Borganäsvägen i city, en butik vars lokal fastighetsägaren Diös och Automat nu anpassar till den nya verksamheten.

Bakom Automat står entreprenören Edvin Johansson som öppnade sin första butik i Linköping 2018 och som Butikstrender tidigare skrivit om.
Butiken i Borlänge kommer att drivas av Johan Sundgren som har flera år bakom sig inom service och livsmedel.

– När det blev klart att vi skulle etablera Automat i Borlänge kom vi i kontakt med Diös för att hitta en lämplig lokal. Många borlängebor inklusive jag själv har saknat en matbutik i stadskärnan, och därför känns det jättekul att snart få öppna, säger Johan Sundgren.

– Vi är glada över att Automat etablerar sig i Borlänge. Jag är säker på att denna etablering kommer att bidra till en positiv utveckling av Borlänges stadskärna och även bli en viktig pusselbit när den nya högskolan tar plats bredvid, säger Stefan Carlsson hos Diös.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil