Lidl har nu flest Fairtrade-produkter

Lidl har flest Fairtrade-produkter i branschen i Sverige. Foto: Pressbild Lidl
Lidl är den livsmedelskedja i Sverige som har flest Fairtrade-certifierade produkter, meddelar företaget som jobbat med certifieringen sedan 2006.

Idag är över 300 produkter av Lidls produkter Fairtrade-certifierade. Lidl är därmed den livsmedelskedja som har flest antal certifierade produkter i Sverige, skriver Lidl Sverige i en pressrelease. 
Sedan 2006 har Lidl Sverige samarbetat med produktmärkningen Fairtrade, och sedan dess har Lidl arbetat för att ha allt fler Fairtrade-märkta produkter och produkter med certifierade ingredienser i sitt sortiment, påpekar man.

– Vi är mycket stolta över det samarbete som vi har med Fairtrade sedan flera år tillbaka. Med ambitionen att vara branschledande inom hållbarhet så tar vi ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt ansvar i det dagliga arbetet genom våra råvarupolicys, säger Caroline Kjerstadius som är hållbarhetschef hos Lidl Sverige. 

– Genom att helt certifiera produkter eller certifiera ingredienser i våra egna märkesvaror så vill vi bidra till en hållbar produktion samt till bättre levnads- och arbetsvillkor för odlare. Samtidigt vill vi fortsätta göra det enkelt för konsumenter att välja ett hållbart alternativ när man handlar på Lidl, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil