Hållplats ska få fler att ta bussen

Hållplats ska få fler att ta bussen
Kronfågel har byggt en hållplats vid fabriken så att fler ska ta buss till jobbet. Foto: Pressbild Kronfågel
Hur får man fler att ta bussen till jobbet istället för att åka bil? Kronfågels svar blev att bygga en busshållplats i anslutning till sin fabrik.

Hur får man fler att ta bussen till jobbet istället för att åka bil? Kronfågels svar blev att bygga en busshållplats i anslutning till sin fabrik.

Kronfågel har ungefär 800 anställda vid sin fabrik i Valla, Katrineholm, och skriver i en pressrelease att de flesta av dem tar bilen till och från jobbet.
En orsak är att det inte finns andra möjligheter – eller, rättare sagt, ”fanns”.

Nu har nämligen Kronfågel, i samråd med kommunen, byggt en busshållplats i anslutning till fabriken.
– Det känns fantastiskt att våra medarbetare lättare kan ta sig hit samtidigt som det gör gott för klimatet. Det skapar också en mer säker arbetsmiljö. Jag vill tacka kommunen som drivit på det här tillsammans med oss, säger Göran Hallinder, produktionsdirektör hos Kronfågel.

Denna vecka klipptes det röda bandet och bussen kunde börja trafikera hållplatsen.
– Det är en fråga som diskuterats under en längre tid och det känns väldigt bra att vi gemensamt kunnat lösa detta. Kronfågels läge och placering har utmaningar som bland annat påverkar hur medarbetarna kan ta sig till och från jobbet på ett miljövänligt och säkert sätt, säger kommunens näringslivschef Stefan Toll som påpekar att Kronfågel är Katrineholms största privata arbetsgivare och som sådan viktig för orten och dess utveckling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil