Hållplats ska få fler att ta bussen

Hållplats ska få fler att ta bussen
Kronfågel har byggt en hållplats vid fabriken så att fler ska ta buss till jobbet. Foto: Pressbild Kronfågel
Hur får man fler att ta bussen till jobbet istället för att åka bil? Kronfågels svar blev att bygga en busshållplats i anslutning till sin fabrik.

Hur får man fler att ta bussen till jobbet istället för att åka bil? Kronfågels svar blev att bygga en busshållplats i anslutning till sin fabrik.

Kronfågel har ungefär 800 anställda vid sin fabrik i Valla, Katrineholm, och skriver i en pressrelease att de flesta av dem tar bilen till och från jobbet.
En orsak är att det inte finns andra möjligheter – eller, rättare sagt, ”fanns”.

Nu har nämligen Kronfågel, i samråd med kommunen, byggt en busshållplats i anslutning till fabriken.
– Det känns fantastiskt att våra medarbetare lättare kan ta sig hit samtidigt som det gör gott för klimatet. Det skapar också en mer säker arbetsmiljö. Jag vill tacka kommunen som drivit på det här tillsammans med oss, säger Göran Hallinder, produktionsdirektör hos Kronfågel.

Denna vecka klipptes det röda bandet och bussen kunde börja trafikera hållplatsen.
– Det är en fråga som diskuterats under en längre tid och det känns väldigt bra att vi gemensamt kunnat lösa detta. Kronfågels läge och placering har utmaningar som bland annat påverkar hur medarbetarna kan ta sig till och från jobbet på ett miljövänligt och säkert sätt, säger kommunens näringslivschef Stefan Toll som påpekar att Kronfågel är Katrineholms största privata arbetsgivare och som sådan viktig för orten och dess utveckling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil