Ny vd för Valio Sverige

Robert Auselius är ny vd för Valio Sverige och börjar nya jobbet denna vecka. | Foto: Pressbild
1 september började Robert Auselius sitt nya jobb som vd för Valio Sverige där han tar över Pekka Tola som fortsätter på annat håll inom koncernen.

Den 1 september började Robert Auselius alltså på jobbet som vd för Valio Sverige.
Auselius har tidigare haft olika jobb inom Nestlé-koncernen, senast som landschef i Finland.
Nu ska han jobba med uppdraget att fortsätta framgångskurvan för Valio som sedan 1994 haft en genomsnittlig tillväxt på elva procent per år.

Under Roberts ledning på Nestlé ökade företagets marknadsandelar inom flera snabbt växande kategorier såsom varma drycker och vegetariska måltider. En erfarenhet som behövs för att Valio ytterligare ska kunna stärka positionen inom laktosfritt och för att öka tillväxten i övriga kategorier, konstaterar Valio i ett pressmeddelande.
Där pekar man också ut hållbarhet och ambitionen att vara koldioxidneutral om 15 år som viktiga delar.

 – Målet att bli helt koldioxidneutrala redan till år 2035 är ambitiöst och vi måste vara ödmjuka inför kommande utmaningar. Med en fortsatt utveckling av våra metoder, ett vetenskapligt tillvägagångssätt och i ett nära samarbete med kunder, leverantörer och partners, är jag övertygad om att vi kommer att nå dit, förklarar Robert Auselius.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil