Ny vd för Valio Sverige

1 september började Robert Auselius sitt nya jobb som vd för Valio Sverige där han tar över Pekka Tola som fortsätter på annat håll inom koncernen.

Den 1 september började Robert Auselius alltså på jobbet som vd för Valio Sverige.
Auselius har tidigare haft olika jobb inom Nestlé-koncernen, senast som landschef i Finland.
Nu ska han jobba med uppdraget att fortsätta framgångskurvan för Valio som sedan 1994 haft en genomsnittlig tillväxt på elva procent per år.

Under Roberts ledning på Nestlé ökade företagets marknadsandelar inom flera snabbt växande kategorier såsom varma drycker och vegetariska måltider. En erfarenhet som behövs för att Valio ytterligare ska kunna stärka positionen inom laktosfritt och för att öka tillväxten i övriga kategorier, konstaterar Valio i ett pressmeddelande.
Där pekar man också ut hållbarhet och ambitionen att vara koldioxidneutral om 15 år som viktiga delar.

 – Målet att bli helt koldioxidneutrala redan till år 2035 är ambitiöst och vi måste vara ödmjuka inför kommande utmaningar. Med en fortsatt utveckling av våra metoder, ett vetenskapligt tillvägagångssätt och i ett nära samarbete med kunder, leverantörer och partners, är jag övertygad om att vi kommer att nå dit, förklarar Robert Auselius.

Robert Auselius är ny vd för Valio Sverige och börjar nya jobbet denna vecka. | Foto: Pressbild

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.