Ny vd för Valio Sverige

Robert Auselius är ny vd för Valio Sverige och börjar nya jobbet denna vecka. | Foto: Pressbild
1 september började Robert Auselius sitt nya jobb som vd för Valio Sverige där han tar över Pekka Tola som fortsätter på annat håll inom koncernen.

Den 1 september började Robert Auselius alltså på jobbet som vd för Valio Sverige.
Auselius har tidigare haft olika jobb inom Nestlé-koncernen, senast som landschef i Finland.
Nu ska han jobba med uppdraget att fortsätta framgångskurvan för Valio som sedan 1994 haft en genomsnittlig tillväxt på elva procent per år.

Under Roberts ledning på Nestlé ökade företagets marknadsandelar inom flera snabbt växande kategorier såsom varma drycker och vegetariska måltider. En erfarenhet som behövs för att Valio ytterligare ska kunna stärka positionen inom laktosfritt och för att öka tillväxten i övriga kategorier, konstaterar Valio i ett pressmeddelande.
Där pekar man också ut hållbarhet och ambitionen att vara koldioxidneutral om 15 år som viktiga delar.

 – Målet att bli helt koldioxidneutrala redan till år 2035 är ambitiöst och vi måste vara ödmjuka inför kommande utmaningar. Med en fortsatt utveckling av våra metoder, ett vetenskapligt tillvägagångssätt och i ett nära samarbete med kunder, leverantörer och partners, är jag övertygad om att vi kommer att nå dit, förklarar Robert Auselius.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil