Ska bygga ny modern mjölkgård i Nigeria

Ska bygga ny modern mjölkgård i Nigeria
Så här ska den se ut, Arlas mjölkgård i Nigeria som ska stå klar 2022. Illustration: Arla
Mejerijätten Arla ska bygga en mjölkgård i Nigeria för att stötta den lokala mjölkproduktionen och ge stöd och utbildning till uppemot 1 000 bönder.

Mejerijätten Arla ska bygga en mjölkgård i Nigeria för att stötta den lokala mjölkproduktionen och ge stöd och utbildning till uppemot 1 000 bönder.

Arla foods ska bygga en toppmodern kommersiell mjölkgård i norra Nigeria. Gården kommer även att erbjuda utbildning och stöd till upp emot 1 000 lokala mjölkbönder som en del i Arlas långsiktiga arbete för att skapa offentlig-privata partnerskap, skriver mejerijätten i en pressrelease idag.

Den 200 hektar stora gården i delstaten Kaduna ska stå klar 2022 och kommer att ha plats för 400 mjölkkor, moderna mjölkningsstationer och teknik, gräsmarker samt bostäder för 25 anställda.
Med den utrustning och expertis som Arla tillhandahåller kan de lokala mjölkbönderna utbildas i hur de förbättrar avkastning, kvalitet, djurvälfärd och lönsamhet, vilket bidrar till landets målsättning att utveckla den lokala mjölkproduktionen, menar Arla.

Förutom att erbjuda utbildning och stöd kommer gården också att fungera som en demoanläggning för modernt kommersiellt jordbruk i Nigeria.
Så småningom beräknas gården producera över 10 ton mjölk per dag.

Mjölken kommer att förädlas till lokalproducerade mejeriprodukter på Arlas mejeri i delstaten Kaduna och säljas till nigerianska konsumenter.
– Det finns ett stort behov av näringsrika livsmedel och mejeriprodukter för att tillgodose den ökande efterfrågan från Nigerias snabbt växande befolkning, säger Simon Stevens, vice vd och chef för Arla foods international.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil