Lidl redovisar nytt rekordår i Sverige

Foto MostPhotos
Lidl Sverige redovisar ett rekordår med en tillväxt på 18 procent för räkenskapsåret 2022/2023. Nettoomsättningen är nu 16,7 miljarder kr.

Lidl Sveriges bokslut för verksamhetsåret 1 mars 2022–28 februari 2023 är nu klart. Nettoomsättningen ökade med 2,5 miljarder kronor, från 14,2 miljarder kronor till 16,7 miljarder, en ökning med nästan 18 procent.

– 2022/23 hade vi den största ökningen av omsättning på åtta år. Vi fördubblade vår tillväxttakt i jämförelse med förra året. Och växer betydligt snabbare än övriga marknaden, sammanfattar Jakob Josefsson, Sverige-chef för Lidl.

– Det visar att konsumenterna uppskattar vårt arbete att erbjuda mat av högsta kvalitet till branschen bästa pris och är samtidigt ett gott betyg till våra medarbetare och vår affärsmodell, tillägger Josefsson.

Lidl Sverige växer mer än två gånger snabbare än marknaden i övrigt, det vill säga 18 procent jämfört med 6,8 procent.
Det är sjätte året i rad som Lidl Sverige växer snabbare än resten av branschen.

Resultatet förbättrades från en förlust på 132 miljoner kronor till en förlust på 19 miljoner kronor 2022/23. Antalet anställda ökade från 3 560 till 3 701.

– Den trend som vi sett under de senaste åren där fler konsumenter bryter sina vanor och rutiner har accelererat under hösten och vintern. Vi har under de senaste månaderna sett en fantastisk tillströmning av nya kunder till våra butiker, avslutar Jakob Josefsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil