Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Tar över i Svensk dagligvaruhandel

Coops Magnus Johansson är ny ordförande för Svensk dagligvaruhandel. | Foto: Pressbild
Coops vd Magnus Johansson är sedan 1 maj ny styrelseordförande för Svensk dagligvaruhandel, en post som alternerar mellan Coop, Axfood och Ica.

Den 1 maj tillträdde Coop Sveriges vd Magnus Johansson som styrelseordförande i dagligvaruhandelns branschorganisation Svensk Dagligvaruhandel. Ordförandeskapet roterar med skifte vartannat år mellan medlemsföretagen Axood, Coop och Icas vd:ar och Magnus Johansson tar nu över efter Axfoods Klas Balkow.

– Samarbetet i branschen genom Svensk dagligvaruhandel är otroligt viktigt, det har inte minst krisläget denna vår visat oss. Tillsammans kan vi vara en relevant röst i samhällsdebatten och en kraftfull aktör, som gör att vårt samhällsviktiga uppdrag kan genomföras effektivt och samordnat, säger Magnus Johansson.
– Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med övriga aktörer i vår bransch och Svensk dagligvaruhandels kansli med vd Karin Brynell i spetsen.

Dessutom ligger flera viktiga frågor i pipelinen framöver, säger Magnus Johansson.
– Under det kommande året har vi en mängd viktiga frågor att arbeta med, både i Sverige och i förhållande till EU, bland annat de om likvärdiga förutsättningar att driva butiksverksamhet i landet, och hur vi förenklar vardagen för livsmedelsbutikerna, påpekar han.
– Dessutom kommer vi att fortsätta driva hållbarhetsarbetet framåt, bland annat genom projekten kring fossilfria förpackningar och minskat matsvinn.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.