Löfbergs satsar i Finland

Vid halvårsskiftet blir Kent Pettersson vd för det finska dotterbolag Löfbergs nu bildar. | Foto: Löfbergs
Löfbergs satsar ännu hårdare i Finland vid ett finskt dotterbolag och vill nischa in sig på marknaden i vad som är världens mest kaffedrickande land.

Löfbergs vill fortsätta att växa i Finland och startar för ändamålet ett finskt dotterbolag 1 juli.
Vd blir Kent Pettersson som idag är försäljningsdirektör hos Löfbergs med ansvar för dagligvaruhandeln i Sverige och Finland.

– Ett jättespännande uppdrag. Vi har fördubblat försäljningen i Finland de senaste fem åren, nu blir uppgiften att säkerställa en fortsatt lönsam tillväxt, säger Kent Pettersson.
– Det borde inte vara omöjligt med tanke på den respons vi får i Finland som är världens mest kaffetörstiga land.

Försäljning av Löfbergs kaffe i Finland ökar inom både dagligvaruhandeln och bland caféer och restauranger. Löfbergs har positionerat sig med sitt mörkrostade kaffe, något som visat sig vara ett lyckokast. Medan kaffesegmentet som helhet står still i Finland ökar försäljningen av mörkrostat kaffe med cirka 30 procent per år.

– Vi har träffat rätt med vårt mörkrostade kaffe och vunnit många finska kaffeälskares hjärtan. Det ska vi naturligtvis bygga vidare på. Vi kommer samtidigt att utveckla vårt sortiment med kalla drycker, säger Kent Pettersson.

Den senaste tiden har Löfbergs säkrat flera stora affärer och samarbeten i Finland. Löfbergs är till exempel officiell kaffepartner till den nya multiarenan UROS Live i Tammerfors som invigs hösten 2021. Denna och andra arenasatsningar är ett viktigt led i arbetet att öka kännedomen bland finska konsumenter.

2018 inledde Löfbergs ett säljsamarbete med tehuset Nordqvist för att möta efterfrågan och stärka servicegraden till den finska dagligvaruhandeln.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil