Ica-banken tipsar om bolåneräntan

Ica-banken tipsar om bolåneräntan
Magnus Hjelmér | Foto: Ica-banken
Ica-banken lägger fram en ny rapport där man pekar på att många missar att förhandla bolåneräntan vilket kan innebär att de förlorar tusenlappar.

Ica-banken lägger fram en ny rapport där man pekar på att många missar att förhandla bolåneräntan vilket kan innebär att de förlorar tusenlappar.

Nu publicerar Ica-banken den tredje delen av rapporten Pengakollen, som undersöker svenskarnas vardagsekonomiska utmaningar kopplat till bolån.
Undersökningen visar att många missar chansen till en bättre bolåneränta, något som kan bero på osäkerheter och okunskap om bolån bland svenskarna.

Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér analyserar resultaten och ger handfasta tips på hur man kan bli bättre på att förhandla.
Rapporten visar att nära en tredjedel (31 procent) av alla svarande endast förhandlar om sin bolåneränta vartannat eller vart tredje år. Endast 14 procent gör det varje år.

– Att endast 14 procent förhandlar om sin ränta varje år är skrämmande eftersom det innebär att väldigt många går miste om chansen att kunna spara in tusentals kronor varje år, säger Magnus Hjelmér.
– Boendekostnaden är en av våra största privatekonomiska utgifter och även små förändringar gör stor skillnad på lång sikt. Därför måste fler komma igång med att förhandla mer frekvent, tillägger Hjelmér.

Enligt Sifo-undersökningen tycker dessutom 33 procent av de svarande att det är jobbigt att förhandla om sin bolåneränta och 40 procent att de är dåliga på det.

Att det kan handla om kunskapsluckor styrks av att 20 procent av de svarande gärna vill att en expert förhandlar om deras bolån och att 29 procent helst vill slippa förhandlingen helt och hållet.

– Får många välja skulle de nog avsäga sig ränteförhandlingen helt. Om fler haft mer kunskap och större intresse för ekonomi hade troligtvis många upplevt ett bättre självförtroende i att förhandla. Att låta någon annan sköta förhandlingen skulle kunna vara ett alternativ men risken finns att det leder till extra kostnader. Jag rekommenderar alltid att man själv sätter sig in i förhandlingen eftersom de ekonomiska vinningarna vanligtvis är störst då, avslutar Magnus Hjelmér.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil