Stockholmskrogar får böta för trängsel

Stockholmskrogar får böta för trängsel
Foto: Mostphotos
Enligt miljöförvaltningen i Stockholm har det blivit allt vanligare att krogar och restauranger bryter mot de regler som gäller kring pandemin.

Enligt miljöförvaltningen i Stockholm har det blivit allt vanligare att krogar och restauranger bryter mot de regler som gäller kring pandemin.

Stockholms krogar bryter allt oftare mot kvarvarande coronaregler, anser miljöförvaltningen som berättar att varannan inspektion under juli ledde till anmärkningar och krav.
– En del verksamheter har fått utdömt vite på 25 000 kronor vid flera olika tillfällen, säger Monika Gerdhem vid miljöförvaltningen till svd.se.

Samtidigt påpekar restaurangägare och ansvariga att det finns stora problem i att följa reglerna. När till exempel ett regn kommer flyttar folk ihop, det blir trångt på uteserveringen när ingen vill bli blöt och dyker då inspektörer upp så är det lätt att hitta regelbrott.

– Vi haft extremt mycket kontroller och känt oss väldigt utsatta. Vi är stenhårda eftersom vi kämpar för våra jobb. Jag säger till gäster hela tiden och jag känner mig mer som en säkerhetspolis, säger Sara Näslund som är restaurangchef på Tures vid Stureplan till svd.se.

Reglerna har luckrats upp under sommaren men en viktig punkt är kvar, påpekar miljöförvaltningen.
– Det som fortfarande gäller för krogar är att det inte får vara trängsel. Det ska vara minst en meter mellan olika sällskap när de har utdragna stolar, säger Monika Gerdhem, avdelningschef för miljöförvaltningen på Stockholms stad på svd.se.

– Restaurangen behöver fortfarande anslå information till gästerna om vad som gäller. Att de ska tvätta händerna, hålla avstånd, stanna hemma om de är sjuka och sitta ner när de äter och dricker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil