Stockholmskrogar får böta för trängsel

Stockholmskrogar får böta för trängsel
Foto: Mostphotos
Enligt miljöförvaltningen i Stockholm har det blivit allt vanligare att krogar och restauranger bryter mot de regler som gäller kring pandemin.

Enligt miljöförvaltningen i Stockholm har det blivit allt vanligare att krogar och restauranger bryter mot de regler som gäller kring pandemin.

Stockholms krogar bryter allt oftare mot kvarvarande coronaregler, anser miljöförvaltningen som berättar att varannan inspektion under juli ledde till anmärkningar och krav.
– En del verksamheter har fått utdömt vite på 25 000 kronor vid flera olika tillfällen, säger Monika Gerdhem vid miljöförvaltningen till svd.se.

Samtidigt påpekar restaurangägare och ansvariga att det finns stora problem i att följa reglerna. När till exempel ett regn kommer flyttar folk ihop, det blir trångt på uteserveringen när ingen vill bli blöt och dyker då inspektörer upp så är det lätt att hitta regelbrott.

– Vi haft extremt mycket kontroller och känt oss väldigt utsatta. Vi är stenhårda eftersom vi kämpar för våra jobb. Jag säger till gäster hela tiden och jag känner mig mer som en säkerhetspolis, säger Sara Näslund som är restaurangchef på Tures vid Stureplan till svd.se.

Reglerna har luckrats upp under sommaren men en viktig punkt är kvar, påpekar miljöförvaltningen.
– Det som fortfarande gäller för krogar är att det inte får vara trängsel. Det ska vara minst en meter mellan olika sällskap när de har utdragna stolar, säger Monika Gerdhem, avdelningschef för miljöförvaltningen på Stockholms stad på svd.se.

– Restaurangen behöver fortfarande anslå information till gästerna om vad som gäller. Att de ska tvätta händerna, hålla avstånd, stanna hemma om de är sjuka och sitta ner när de äter och dricker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil