Snällare och godare ledare med en hund?

Snällare och godare ledare med en hund?
Åsa Dufva, husdjursagronom hos Royal canin, med sin hund Joy. Foto: Pressbild Royal canin
Royal canin, som tillverkar hundmat, hälsar Joe Biden välkommen till Vita huset – men utan de politiska undertonerna. Det handlar om Champ och Major…

Royal canin, som tillverkar hundmat, hälsar Joe Biden välkommen till Vita huset – men utan de politiska undertonerna. Det handlar om Champ och Major…

I dagarna flyttar Joe Biden in i Vita huset och återupptar därmed en tradition bland USAs presidenter, konstaterar Royal canin i en pressrelease och hävisar till att schäfrarna Champ och Major ser till att det återigen bor hundar i Vita huset.
– Att leva nära sällskapsdjur har flera positiva effekter, men visste du att de även kan bidra till att skapa bättre ledare, frågar Royal canin och svarar själv på frågan.

Att sällskapsdjur bidrar till glädje, sällskap och får oss att må bra i själen vet de flesta djurägare redan, men en undersökning visar att sällskapsdjur i barndomen även kan bidra till att utveckla personliga egenskaper av vikt för framtida ledare, tillägger företaget och hävisar till en studie utförd av Kelton research på uppdrag av Banfield Pet Hospital.

Denna undersökning visar att 93 procent av de tillfrågade cheferna vuxit upp med sällskapsdjur. Dessutom ansåg 78 procent av de tillfrågade 857 amerikanska toppcheferna att deras framgång i yrkeslivet delvis beror på att de hade sällskapsdjur som barn. Majoriteten växte upp med hund (83 procent) och/eller katt (59 procent), och 37 procent med gnagare, kaniner eller fågel. Oavsett vilket djur det handlar om menar cheferna att deras sällskapsdjur gett dem en värdefull grund då det gäller ansvarstagande, empati och kreativitet – egenskaper de tycker har haft betydelse för deras framgång som ledare.

– Att ha ansvar för ett sällskapsdjur innebär ett stort åtagande. De behöver kärlek och daglig omvårdnad, mat, friskt vatten och aktivitet som stimulerar både hjärnan och kroppen. När barn umgås med och tar ett delansvar för en fyrbent familjemedlem bidrar det till att utveckla empati och ansvarskänsla. Det formar dig som människa under din uppväxt, vilket också studier stödjer, säger Åsa Dufva, husdjursagronom på Royal canin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil