Gränshandelstapp ger tufft år för Coop

Gränshandelstapp ger tufft år för Coop
Foto: Thon Property
Trots att Coop Värmland sålt attraktiv mark i Karlstad har coronaårets stopp för gränshandeln gjort att ekonomin är ansträngd men under kontroll.

Trots att Coop Värmland sålt attraktiv mark i Karlstad har coronaårets stopp för gränshandeln gjort att ekonomin är ansträngd men under kontroll.

Pandemin kommer att göra ett rejält genomslag i Coop Värmlands bokslut för 2020.
Den främsta anledning är naturligtvis nedstängningen av gränshandeln mot Norge.

– Det var länge sen det fanns sådan framtidstro i föreningen som nu. Men trots det kommer vi resultatmässigt att hämmas av pandemin, framför allt på grund av situationen för våra två stora gränshandelsenheter Maximat i Töcksfors och Charlottenberg. Det blir ett stort ekonomiskt avbräck, säger Coop Värmlands Klas Olsson till vf.se.

Några konkreta siffror finns ännu inte men det är märkbart, konstaterar Klas Olsson.
– Vi har ju tappat stora delar av omsättningen där, men kommer att klara det. Vi klarar läget en bra bit in på nästa år. Men allt händer så fort. Samtidigt har e-handeln ökat kraftigt även för Coop Värmlands del, påpekar Olsson.

I Karlstad har samtidigt försäljningen av det område i centrala Karlstad – på Orrholmen – där Coop tidigare hade charkfabrik och bageri slutförts.
Försäljningen påverkar föreningens ekonomi i positiv riktning men i vilken omfattning finns inga klara siffror på förrän i mars 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200