Gränshandelstapp ger tufft år för Coop

Gränshandelstapp ger tufft år för Coop
Foto: Thon Property
Trots att Coop Värmland sålt attraktiv mark i Karlstad har coronaårets stopp för gränshandeln gjort att ekonomin är ansträngd men under kontroll.

Trots att Coop Värmland sålt attraktiv mark i Karlstad har coronaårets stopp för gränshandeln gjort att ekonomin är ansträngd men under kontroll.

Pandemin kommer att göra ett rejält genomslag i Coop Värmlands bokslut för 2020.
Den främsta anledning är naturligtvis nedstängningen av gränshandeln mot Norge.

– Det var länge sen det fanns sådan framtidstro i föreningen som nu. Men trots det kommer vi resultatmässigt att hämmas av pandemin, framför allt på grund av situationen för våra två stora gränshandelsenheter Maximat i Töcksfors och Charlottenberg. Det blir ett stort ekonomiskt avbräck, säger Coop Värmlands Klas Olsson till vf.se.

Några konkreta siffror finns ännu inte men det är märkbart, konstaterar Klas Olsson.
– Vi har ju tappat stora delar av omsättningen där, men kommer att klara det. Vi klarar läget en bra bit in på nästa år. Men allt händer så fort. Samtidigt har e-handeln ökat kraftigt även för Coop Värmlands del, påpekar Olsson.

I Karlstad har samtidigt försäljningen av det område i centrala Karlstad – på Orrholmen – där Coop tidigare hade charkfabrik och bageri slutförts.
Försäljningen påverkar föreningens ekonomi i positiv riktning men i vilken omfattning finns inga klara siffror på förrän i mars 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil