Familjeföretag hotat av Oatly om varumärke

Familjeföretag hotat av Oatly om varumärke
Foto: Mostphotos
Oatly hotar ett brittiskt familjeföretag med juridiska åtgärder och har stämt företaget med hänvisning till att produkterna är för lika Oatlys.

Oatly hotar ett brittiskt familjeföretag med juridiska åtgärder och har stämt företaget med hänvisning till att produkterna är för lika Oatlys.

”Oatly” är välkänt och stort. ”Pureoaty” är mer okänt och litet.
Bakom ”Pureoaty” lgger brittiska familjeföretaget Glebe farm som förra året döpte om sin ”Oat drink” till ”Pureoaty”.

Nu anklagar Oatly Glebe farm för att åka snålskjuts på Oatlys namn och renommé och att det handlar om ett vaumärkesintrång plus att produkterna även utseendemässigt är för lika.
Nu har Oatly stämt Glebe farm och förra veckan möttes de två parterna inför domstol i London i ett mål där domen väntas falla i slutet av juli.

Glebe farm menar att likheten mellan produkterna är vaga och inskränker sig till en kaffekopp på förpackningen och att båda namnen innehållet ordet ”oat” som beskriver innehållet.
– Även om Oatly är mycket större än oss anser vi inte att vi gjort något fel. Förutom att bemöta deras anklagelser handlar det här om djupare principer som vi som familjeföretag måste slåss mot, skriver Glebe Farm i en kommentar till TT.

Till TT skriver Oatlys kommunikationschef Linda Nordgren att de inte vill att Glebe Farm ska sluta sälja havredryck, men att det handlar om likheten med deras varumärke. Det är första gången en produkt i Storbritannien kallas Oaty, och det är för likt Oatly, menar man och hänvisar till varumärkesskydd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil