Lidl återkallar fler produkter

Nu tvingas Lidl att återkalla även sin färsskorv kielbasa. | Foto av Roland Magnusson
Efter att 5 juli återkallat en produkt från egna varumärket Svea lantkött av salmonellaskäl utökar Lidl återkallelsen till att omfatta en produkt till.

5 juli återkallade Lidl färskkorv ramslök & vitlök av egna varumärket Svea lantkött.
Orsaken var då att rutinanalyser visat att korven kunde innehålla salmonella.

– Salmonella har detekterats efter en rutinanalys. Vi vill uppmana alla våra kunder som köpt korven att återkomma till oss med produkten, skrev Lidl då.
– Andra produkter av märket Svea lantkött är inte drabbade, skrev Lidl i samband med den återkallelsen.

Nu tvingas Lidl backa från det påstående och återkalla även färsskorv kielbasa från Svea lantkött sedan analyser visat att även denna korv kan innehålla salmonella.
– Vi vill uppmana alla våra kunder som köpt korven att återkomma till oss med produkten. Det berörda bäst-före-datumet 2020-07-18 har sålts i samtliga av Lidl Sverige-butiker. Salmonella utgör ingen risk om du har hettat upp livsmedlet till minst 70 grader, skriver Lidl i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil