Många slarvar ännu med solskyddsfaktorn

Apotek hjärtat slår larm om att många slarvar med solskyddet | Foto: Pressbild
Hudcancer öka kraftigt men trots det slarvar många av oss fortfarande med solskyddsfaktorn, slår Apotek hjärtat fast i en kampanj inför sommaren.

Trots att många är medvetna om den skada som solens strålar utgör för vår känsliga hud, slarvas det med solskyddet – 71 procent av de som svarar i en Sifo-undersökning Apotek hjärtat beställt använder sällan eller aldrig solskyddsfaktor i stadsmiljö under den svenska sommaren.

Under sommaren förra året rapporterade Strålsäkerhetsmyndigheten att Sverige ligger i toppen över högst antal insjuknande i hudcancer i världen. Bara Australien och Nya Zeeland har högre nivåer. 
Detta innebär en markant ökning på nära 60 procent under de senaste tio åren. 

– Trots att vi är medvetna om den skada som solens strålar kan medföra, slarvar vi med solskyddsfaktorn. För att undvika att vår ömtåliga hud tar skada av solens UV-strålning är det viktigt att använda rätt solskydd, på rätt sätt, påpekar Apotek hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg.

– Det är minst lika viktigt i stadsmiljö som på stranden. Val av solskydd bör alltid göras utifrån hudtyp, årstid och plats. Fråga gärna ditt apotek för råd kring vilket solskydd som passar dig bäst, tillägger hon.

Sifo-undersökningen visar också på att flera av oss använder gamla solskyddsprodukter, vilket kan försämra skyddet för huden. 
31 procent av de svarande uppger att de sparar sin öppnade solskyddskräm i mer än 18 månader, samtidigt som 24 procent av de svarande behåller den i 12–18 månader. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil