[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Många slarvar ännu med solskyddsfaktorn

Apotek hjärtat slår larm om att många slarvar med solskyddet | Foto: Pressbild
Hudcancer öka kraftigt men trots det slarvar många av oss fortfarande med solskyddsfaktorn, slår Apotek hjärtat fast i en kampanj inför sommaren.

Trots att många är medvetna om den skada som solens strålar utgör för vår känsliga hud, slarvas det med solskyddet – 71 procent av de som svarar i en Sifo-undersökning Apotek hjärtat beställt använder sällan eller aldrig solskyddsfaktor i stadsmiljö under den svenska sommaren.

Under sommaren förra året rapporterade Strålsäkerhetsmyndigheten att Sverige ligger i toppen över högst antal insjuknande i hudcancer i världen. Bara Australien och Nya Zeeland har högre nivåer. 
Detta innebär en markant ökning på nära 60 procent under de senaste tio åren. 

– Trots att vi är medvetna om den skada som solens strålar kan medföra, slarvar vi med solskyddsfaktorn. För att undvika att vår ömtåliga hud tar skada av solens UV-strålning är det viktigt att använda rätt solskydd, på rätt sätt, påpekar Apotek hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg.

– Det är minst lika viktigt i stadsmiljö som på stranden. Val av solskydd bör alltid göras utifrån hudtyp, årstid och plats. Fråga gärna ditt apotek för råd kring vilket solskydd som passar dig bäst, tillägger hon.

Sifo-undersökningen visar också på att flera av oss använder gamla solskyddsprodukter, vilket kan försämra skyddet för huden. 
31 procent av de svarande uppger att de sparar sin öppnade solskyddskräm i mer än 18 månader, samtidigt som 24 procent av de svarande behåller den i 12–18 månader. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil