Majoritet saknar plan för lokalproducerat

Majoritet saknar plan för lokalproducerat
Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör på Norrmejerier.‎ ‎Foto: Johan Gunséus
De flesta kommuner har en strategi som talar om mer lokalproducerad mat – men mindre än 16 procent av kommunerna har konkreta mål för hur man ska nå dit.

De flesta kommuner har en strategi som talar om mer lokalproducerad mat – men mindre än 16 procent av kommunerna har konkreta mål för hur man ska nå dit.

Norrmejerier har låtit göra en undersökning bland Sveriges kommuner om lokalproducerad mat. Utgångspunkten är att majoriteten av kommunerna slagit fast en strategi för att öka andelen lokalproducerad mat i den offentliga verksamheten.

Men hur det ska gå till har man däremot inte lagt lika mycket energi på. Endast 16 procent av kommunerna i undersökningen har nämligen satt upp konkreta mål för hur stor del av de livsmedel som upphandlas i gemensamma sektorn som ska vara lokalproducerade.

– Vad vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår. Genom att ställa högre krav på att upphandlade livsmedel ska vara lokalproducerade kan den offentliga sektorn bidra stort till en stabil svensk matproduktion, fler arbetstillfällen och välmående natur, säger Anna-Karin Karlsson, hållbarhetsdirektör på Norrmejerier.‎ ‎

Läs mer om strategin kring lokalproducerat och hur det påverkar handeln i Butikstrender 2/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil