Nu blir Hong Kong Rusta

Nu byter dem finska lågpriskedjan namn till Hong Kong. | Foto : Pressbild
Rusta köpte för två år sedan finska lågpriskedjan Hong Kong. Nu integrerar man kedjan fullt ut och byter samtidigt namn på kedjan till Rusta.

2018 förvärvade svenska Rusta finska lågpriskedjan Hong Kong.
Nu blir kedjan fullt integrerad i Rusta-koncernen och får då även namnet Rusta på sina 25 varuhus i Finland. Namnbytet skedde igår, den 10:e juni.

– Namnbytet är en viktig milstolpe för Rustas etablering och expansionsplaner på den finska marknaden och sätter en gång för alla punkt för arbetet med att inkorporera verksamheterna, konstaterar Rusta i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att integrationen har gått så snabbt. Rusta har haft en stark tillväxt de senaste åren och vi expanderar på den finska marknaden. Vi kommer öppna ett antal varuhus under året. Namnbytet är en naturlig konsekvens av förvärvet, säger Tommy Dolivo, landschef för Rusta i Finland.

Rusta har nu fler än 160 enheter i Sverige, Norge, Tyskland och Finland.
– Namnbytet är ett viktigt steg i genomförandet av Rustas tillväxtstrategi. Vi bygger å ena sidan ett helt nytt varumärke på den finska marknaden. Å andra sidan har vi arvet från Hong Kong och den befintliga kännedomen om bolaget att bygga vidare på, säger Göran Westerberg, vd  på Rusta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil