Nu blir Hong Kong Rusta

Nu byter dem finska lågpriskedjan namn till Hong Kong. | Foto : Pressbild
Rusta köpte för två år sedan finska lågpriskedjan Hong Kong. Nu integrerar man kedjan fullt ut och byter samtidigt namn på kedjan till Rusta.

2018 förvärvade svenska Rusta finska lågpriskedjan Hong Kong.
Nu blir kedjan fullt integrerad i Rusta-koncernen och får då även namnet Rusta på sina 25 varuhus i Finland. Namnbytet skedde igår, den 10:e juni.

– Namnbytet är en viktig milstolpe för Rustas etablering och expansionsplaner på den finska marknaden och sätter en gång för alla punkt för arbetet med att inkorporera verksamheterna, konstaterar Rusta i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att integrationen har gått så snabbt. Rusta har haft en stark tillväxt de senaste åren och vi expanderar på den finska marknaden. Vi kommer öppna ett antal varuhus under året. Namnbytet är en naturlig konsekvens av förvärvet, säger Tommy Dolivo, landschef för Rusta i Finland.

Rusta har nu fler än 160 enheter i Sverige, Norge, Tyskland och Finland.
– Namnbytet är ett viktigt steg i genomförandet av Rustas tillväxtstrategi. Vi bygger å ena sidan ett helt nytt varumärke på den finska marknaden. Å andra sidan har vi arvet från Hong Kong och den befintliga kännedomen om bolaget att bygga vidare på, säger Göran Westerberg, vd  på Rusta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil