Tror på en ökning för ekovaror

Sex av tio företag tror att den ekologiska försäljningen kommer att öka. Nästa var fjärde tro att ökningen kommer att bli stor. Dessa prognoser framkommer i en ny undersökning.

Krav och Organic Sweden har låtit Kantar Sifo göra en undersökning kring försäljningen av ekologiska varor bland företag med ekologiska produkter i sortimentet.
Det visar sig då att sex av tio i denna grupp företag tror att den ekologiska försäljningen kommer att öka och att nästan var fjärde tror att ökningen kommer att bli stor.

Inte oväntat – men än mer förutsägbart är möjligen att företag som har en stor andel ekologiska produkter i sortimentet tror mer på en ökad försäljning än de företag som har en mindre andel ekologiskt.

De med en större andel ekologiska livsmedel tror även mer på försäljningsutvecklingen i ett 2-5-årigt perspektiv.
Bland dem med allra störst andel ekologiskt tror sju av tio på ökad försäljning.

– Ekologiskt och Krav-märkt är viktigt och bidrar till många av FN:s globala hållbarhetsmål. Därför är det viktigt att eko inte reduceras till en trend. Eftersom eko redan är ett etablerat mervärdeskoncept på marknaden kommer försäljningen att fortsätta öka. Vi som företag kommer att fortsätta satsa och tillgängliggöra allt fler produkter på marknaden, säger Jonas Regnér som är vd för Saltå kvarn i en kommentar till undersökningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil