Martin & Servera satsar på fossilfri distribution

Liv Forhaug, vd och koncernchef för Martin & Servera-gruppen | Foto Pressbild
Martin & Servera Logistik tar stora steg mot en mer hållbar framtid genom ett ambitiöst investeringsprogram för att elektrifiera sin fordonsflotta. Detta innebär en omfattande satsning på eldrivna lastbilar och släp, tillsammans med en utbyggnad av den nödvändiga laddinfrastrukturen.

Liv Forhaug, vd och koncernchef för Martin & Servera-gruppen, delar sin syn på betydelsen av denna investering:

”Vi elektrifierar nu våra transporter i snabb takt – både till kund och mellan våra lager. Det här är en viktig investering för framtiden. Vi kommer därmed kraftigt att sänka klimatavtrycket från våra transporter, som utgör merparten av vår egen verksamhets CO2-utsläpp.”

För att uppnå detta mål kommer Martin & Servera Logistik att genomföra flera åtgärder under de kommande åren. Första fasen, som sträcker sig från 2024 till 2026, kommer att fokusera på distribution från Norrköping samt från Enköping i Stockholm och Mälardalen. Per-Erik Kanström, vd för Martin & Servera Logistik, ger en närmare förklaring till hur investeringarna kommer att bidra till en mer hållbar verksamhet:

”Effekten av dessa investeringar är att vi får en bättre spridning mellan olika fossilfria drivmedel och att vi kommer att minska våra CO2-utsläpp kraftigt. Vår fordonsflotta kommer att vara helt fossilfri i god tid innan måldatum som är 2030.”

Redan i år planeras 17 ellastbilar att vara i drift, och fram till 2026 förväntas antalet elfordon öka betydligt. Liv Forhaug understryker vikten av denna satsning för att driva hållbarhetsarbetet framåt:

”Den här satsningen visar att vi menar allvar med våra höga ambitioner på hållbarhetsområdet. Vi ser till att minska antalet fossildrivna fordon på de svenska vägarna. En positiv följdeffekt är att ellastbilarna är tystare och därför också mindre störande för omgivningen.”

Genom att fokusera på fossilfria alternativ och kontinuerligt minska sin klimatpåverkan tar Martin & Servera Logistik ett betydande steg mot en mer hållbar och miljövänlig distribution.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil