”Grilla mer kött”, manar M-politiker

Svensk djurproduktion är en av de bästa i Europa. | Foto från Kaboompics
Vi ska stödja svenska bönder genom att lägga mer svenskt kött på grillen i sommar, manar idag två ledande moderatpolitiker i en debattartikel.

Svensk djurproduktion är en av de bästa i Europa och därför ska vi än mer stödja svenska bönder, skriver Jessica Rosencrantz och John Widegren, miljö- och klimatpolitisk respektive landsbygdspolitisk talesperson för Moderaterna i en debattartikel i G-P idag.

En av de viktigaste sakerna för att öka livsmedelsproduktionen är att skapa större efterfrågan på svenska produkter, påpekar de.
– Vi politiker har ett stort ansvar att för detta. Men också konsumenter kan göra skillnad genom att välja svenskt, varierat och efter säsong. Nu på sommaren innebär det att lägga svenskt kött på grillen, är de två moderaternas förslag.

– Det finns fler anledningar att vara stolt över svenskt kött, säger de två och hänvisar till sådant som att utsläppen från köttproduktionen är 25 procent lägre än genomsnittet i EU.
– Samtidigt bidrar kor som betar utomhus till en bättre närmiljö genom att hålla landskapen öppna och stärka den biologiska mångfalden.

Sammanfattningsvis menar Rosencrantz och Widegren att svenska bönder ska vara stolta över sitt arbete och att vi svenskar ska vara stolta över dem.
– Därför bör vi grilla mer svenskt kött i sommar, avslutar M-politikerna sin artikel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil