”Grilla mer kött”, manar M-politiker

Svensk djurproduktion är en av de bästa i Europa. | Foto från Kaboompics
Vi ska stödja svenska bönder genom att lägga mer svenskt kött på grillen i sommar, manar idag två ledande moderatpolitiker i en debattartikel.

Svensk djurproduktion är en av de bästa i Europa och därför ska vi än mer stödja svenska bönder, skriver Jessica Rosencrantz och John Widegren, miljö- och klimatpolitisk respektive landsbygdspolitisk talesperson för Moderaterna i en debattartikel i G-P idag.

En av de viktigaste sakerna för att öka livsmedelsproduktionen är att skapa större efterfrågan på svenska produkter, påpekar de.
– Vi politiker har ett stort ansvar att för detta. Men också konsumenter kan göra skillnad genom att välja svenskt, varierat och efter säsong. Nu på sommaren innebär det att lägga svenskt kött på grillen, är de två moderaternas förslag.

– Det finns fler anledningar att vara stolt över svenskt kött, säger de två och hänvisar till sådant som att utsläppen från köttproduktionen är 25 procent lägre än genomsnittet i EU.
– Samtidigt bidrar kor som betar utomhus till en bättre närmiljö genom att hålla landskapen öppna och stärka den biologiska mångfalden.

Sammanfattningsvis menar Rosencrantz och Widegren att svenska bönder ska vara stolta över sitt arbete och att vi svenskar ska vara stolta över dem.
– Därför bör vi grilla mer svenskt kött i sommar, avslutar M-politikerna sin artikel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil