Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

”Grilla mer kött”, manar M-politiker

Svensk djurproduktion är en av de bästa i Europa. | Foto från Kaboompics
Vi ska stödja svenska bönder genom att lägga mer svenskt kött på grillen i sommar, manar idag två ledande moderatpolitiker i en debattartikel.

Svensk djurproduktion är en av de bästa i Europa och därför ska vi än mer stödja svenska bönder, skriver Jessica Rosencrantz och John Widegren, miljö- och klimatpolitisk respektive landsbygdspolitisk talesperson för Moderaterna i en debattartikel i G-P idag.

En av de viktigaste sakerna för att öka livsmedelsproduktionen är att skapa större efterfrågan på svenska produkter, påpekar de.
– Vi politiker har ett stort ansvar att för detta. Men också konsumenter kan göra skillnad genom att välja svenskt, varierat och efter säsong. Nu på sommaren innebär det att lägga svenskt kött på grillen, är de två moderaternas förslag.

– Det finns fler anledningar att vara stolt över svenskt kött, säger de två och hänvisar till sådant som att utsläppen från köttproduktionen är 25 procent lägre än genomsnittet i EU.
– Samtidigt bidrar kor som betar utomhus till en bättre närmiljö genom att hålla landskapen öppna och stärka den biologiska mångfalden.

Sammanfattningsvis menar Rosencrantz och Widegren att svenska bönder ska vara stolta över sitt arbete och att vi svenskar ska vara stolta över dem.
– Därför bör vi grilla mer svenskt kött i sommar, avslutar M-politikerna sin artikel.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.