Chef får lämna Hemköp efter intern utredning

Chef får lämna Hemköp efter intern utredning
Foto: Mostphotos
En butikschef får lämna Axfood helt och tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar, efter intern utredning.

En butikschef får lämna Axfood helt och tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar, efter intern utredning.

Det är en uppmärksammad affär kring Hemköp i Mörby centrum som nu lett till att företaget tar till kraftiga åtgärder.
Det började med att en anställd utsattes för en våldtäkt men sedan när hon kom tillbaka till jobbet blev baktalad, misstrodd, drogtestad mer mera av sin arbetsgivare och butikschef.

Efter att fackets tidning Handelsnytt uppmärksammat fallet tvingades företaget att utreda fallet ordentligt.
Den utredningen är nu klar och leder till att butikschefen får lämna Axfood helt medan tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar framöver.

Det visade sig också att en stor mängd medarbetare i butiken behandlats dåligt av chefer och arbetsledare.
Det handlar om mobbning, trakasserier och under de senaste åren har så många som 45 av 60 anställda slutat och butiken har därför varit i fokus både för Handels och för Hemköps personalavdelning.

När larmet först kom om hur den våldtagna kvinnan behandlats vid återkomsten till jobbet stängde Hemköp tillfälligt av de berörda cheferna under utredningens gång.
Nu har alltså utredningen presenterats, butikschefen får lämna Axfood helt och de tre andra cheferna i butiksledningen omplaceras till andra butiker utan att få ha något personalansvar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil