Chef får lämna Hemköp efter intern utredning

Chef får lämna Hemköp efter intern utredning
Foto: Mostphotos
En butikschef får lämna Axfood helt och tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar, efter intern utredning.

En butikschef får lämna Axfood helt och tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar, efter intern utredning.

Det är en uppmärksammad affär kring Hemköp i Mörby centrum som nu lett till att företaget tar till kraftiga åtgärder.
Det började med att en anställd utsattes för en våldtäkt men sedan när hon kom tillbaka till jobbet blev baktalad, misstrodd, drogtestad mer mera av sin arbetsgivare och butikschef.

Efter att fackets tidning Handelsnytt uppmärksammat fallet tvingades företaget att utreda fallet ordentligt.
Den utredningen är nu klar och leder till att butikschefen får lämna Axfood helt medan tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar framöver.

Det visade sig också att en stor mängd medarbetare i butiken behandlats dåligt av chefer och arbetsledare.
Det handlar om mobbning, trakasserier och under de senaste åren har så många som 45 av 60 anställda slutat och butiken har därför varit i fokus både för Handels och för Hemköps personalavdelning.

När larmet först kom om hur den våldtagna kvinnan behandlats vid återkomsten till jobbet stängde Hemköp tillfälligt av de berörda cheferna under utredningens gång.
Nu har alltså utredningen presenterats, butikschefen får lämna Axfood helt och de tre andra cheferna i butiksledningen omplaceras till andra butiker utan att få ha något personalansvar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil