Chef får lämna Hemköp efter intern utredning

Chef får lämna Hemköp efter intern utredning
Foto: Mostphotos
En butikschef får lämna Axfood helt och tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar, efter intern utredning.

En butikschef får lämna Axfood helt och tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar, efter intern utredning.

Det är en uppmärksammad affär kring Hemköp i Mörby centrum som nu lett till att företaget tar till kraftiga åtgärder.
Det började med att en anställd utsattes för en våldtäkt men sedan när hon kom tillbaka till jobbet blev baktalad, misstrodd, drogtestad mer mera av sin arbetsgivare och butikschef.

Efter att fackets tidning Handelsnytt uppmärksammat fallet tvingades företaget att utreda fallet ordentligt.
Den utredningen är nu klar och leder till att butikschefen får lämna Axfood helt medan tre andra chefer flyttas till andra butiker men utan att få ha något personalansvar framöver.

Det visade sig också att en stor mängd medarbetare i butiken behandlats dåligt av chefer och arbetsledare.
Det handlar om mobbning, trakasserier och under de senaste åren har så många som 45 av 60 anställda slutat och butiken har därför varit i fokus både för Handels och för Hemköps personalavdelning.

När larmet först kom om hur den våldtagna kvinnan behandlats vid återkomsten till jobbet stängde Hemköp tillfälligt av de berörda cheferna under utredningens gång.
Nu har alltså utredningen presenterats, butikschefen får lämna Axfood helt och de tre andra cheferna i butiksledningen omplaceras till andra butiker utan att få ha något personalansvar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil