Köpcentrum ligger lågt inför Black friday

Köpcentrum ligger lågt inför Black friday
Foto: Mostphotos

I Göteborg ligger flera köpcentrum lågt inför Black friday. Varken Nordstan eller Frölunda torg tänker annonsera för att locka fler kunder till sig.

Tidigare har flera affärskedjor endera hoppat av Black friday med tanke på smittorisken i år eller valt att ge ett erbjudande som sprider ut kundernas besök eller på annat sätt motverkar trängsel när den svarta fredagen ska genomföras.

Nu handlar det om köpcentra i Göteborg som ligger lågt för att inte få onödig och smittspridande trängsel.

Varken Nordstan eller Frölunda torg tänker annonsera för att locka fler kunder till sig när det är dags för den konstruerade köpdagen Black friday.

Köpcentrum tänker dessutom sätta in fler väktare för att undvika kundkoncentration.

– Vi hade planerat att annonsera och att ha öppet från 7 till 22. Vi har fattat ett nytt beslut och gör ingenting från centrumledningens sida som uppmanar till att komma att handla under Black friday. Däremot beslutar butikerna själva hur de ska göra, säger Ulrika Carlsson, vd för Nordstans samfällighet, till gp.se.

Frölunda torg annonserar heller inte men har gått en delvis annan väg genom att uppmana butikerna att förlänga öppettiderna för att sprida ut besökarna mer.

– Vi har säkrat upp så mycket vi kan. Vi är till och med covid-19-certifierade, vilket innebär att sprita, ta bort vissa möbler och försöka göra så att folk verkligen håller sin sociala distansering. Vi sätter också in extra mycket vakter under Black friday, säger Anders Strand, centrumchef för Frölunda torg till gp.se.

– Den viktigaste aspekten är hur man ska hantera antalet besökare i butik, och där har vi skickat ut information till våra hyresgäster. Blir det för många så måste man agera, antingen genom att ha dedikerad personal till det eller att hyra in väktare, säger Anders Strand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com. Nu

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil