Så vill Voyado lösa problemet returer

Så vill Voyado lösa problemet returer
Voyados marknadschef Jenni Gerum. Foto: Voyado
Genomlidna Black friday och den julhandel som vi har framför oss accentuerar problemen med returer i e-handeln. Så här vill Voyado lösa dem.

Genomlidna Black friday och den julhandel som vi har framför oss accentuerar problemen med returer i e-handeln. Så här vill Voyado lösa dem.

Även denna julhandel är problemen kring logistik och frakt centrala för dagligvaruhandeln, inte minst i den uppgift som paket- och postombud som alltfler handlare väljer att växa – och som samtidigt ett antal handlare varje år avhänder sig.

Paketanhopning i butikens ordinarie utrymmen, oftast inte skapade för ändamålet, tillsammans med dålig lönsamhet ur hanteringen har varit två problem handlare pekat på.
Därtill kommer det stora problem som de många returerna utgör för handlarna.

Nu vill Voyado, en teknisk plattform för Retail-Sveriges kundklubbar, bidra till lösningar på retursidan och inte minst komma undan den stora miljöbov man ser dem som.
– Låt oss minska returer och se till att båda konsumenter och handlare tar ansvar, är uppmaningen från Voyados marknadschef Jenni Gerum som förmedlar tipsen om hur vi kan göra något åt situationen.

Voyado lämnar sex tips vilkas rubriker du ser här. Mer om detta i Butikstrenders printmagasin, Butikstrender 11/2021.

Sex tips från Voyado om hur du minskar returerna
1. Klimatkompensera
2. Belöna rätt beteende
3. Realistiska produktionsspecifikationer.
4. Hjälp kunden att komma ihåg sitt bästa köp
5. Hemmet är inte en provhytt
6. Bli proffs på användardata

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil