Axfoundation nominerad i hållbarhet

Axfoundation driver förutom Framtidens mat även andra satsningar inom cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion och produktion. | Foto från MostPhotos
Axfoundations satsningar på Framtidens mat är en av de nominerade i kategorin Årets hållbarhetsinitiativ inför Dagligvarugalan 2020, i år digital.

Axfoods Axfoundations satsningar på Framtidens mat är en av de nominerade till kategorin Årets hållbarhetsinitiativ inför Dagligvarugalan 2020 som i år alltså genomförs digitalt. Axfoundation är en av tre finalister som nominerats till utmärkelsen som syftar till att främja dagligvaruhandelns arbete med hållbar utveckling.

Axfoundation driver förutom Framtidens mat även andra satsningar inom cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion och produktion.
– Vi ser oss själva som ett testlabb för nya idéer, en do-tank snarare än en think-tank. Vi vill inspirera, dela kunskap och driva på utvecklingen för ett mer hållbart samhälle. Vi hoppas att det arbete vi gör tillsammans med runt 225 partners kan inspirera fler att agera. Den här nomineringen visar att vi är på rätt väg, säger Maria Smith, Axfoundations generalsekreterare till ja.se

Fakta/Innovationer och lösningar Axfoundation arbetat med
Svensk baljväxtfärs: utvecklat ett hållbart, gott och näringsrikt alternativ till köttfärs för att bidra till ett svenskt proteinskifte. 
Resursfisk: undersöker möjligheten att ta tillvara på underutnyttjade fiskarter som exempelvis braxen. 
Fem ton grön fisk i disk: bygger en infrastruktur för att omvandla vegetabiliska restströmmar till en kvalitativ proteinråvara för odlad fisk. 
Antibiotikakriterierna 2.0: utvecklar branschgemensamma kriterier för antibiotikaanvändning och djurvälfärd vid inköp av kött, mejeriprodukter och sjömat. 
Perenna grödor: ett perent vete har tagits fram genom domesticering av ett flerårigt vetegräs. 
Källa: Axfoundation

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil