Två Lidl-butiker deltar i byggtävling

Två Lidl-butiker deltar i byggtävling
Lidl deltar med två butiker i tävlingen om ”Årets bygge 2020” – butikerna i Visby och Sigtuna. Foto: Pressbild Lidl
Två av Lidls nya butiker är med och tävlar om priset ”Årets bygge. Det är butiken i Visby samt jubileumsbutiken – nr 200 – vid Sigtuna stadsängar.

Två av Lidls nya butiker är med och tävlar om priset ”Årets bygge. Det är butiken i Visby samt jubileumsbutiken – nr 200 – vid Sigtuna stadsängar.

Två Lidl-butiker är med och tävlar om det prestigefyllda priset ”Årets bygge” som belönar samhällsbyggnadsbranschen, skriver Lidl i en pressrelease och det är alltså de två nya butikerna i Visby och Sigtuna stadsängar som är med och gör upp om titeln.
Det är tidningen Byggindustrin som varje år delar ut för att hylla samhällsbyggarbranschen bästa delar.

– Lidl Sverige har expanderat kraftigt under de senaste åren och vi har dag 204 butiker runt om i Sverige. Vi har utvecklat våra egna fastigheter för att de ska motsvara de svenska kundernas behov och förväntningar. Hållbarhet genomsyrar allt vårt byggande och butiken i Visby visar vägen för framtidens butiksbyggande, inte bara för oss utan hela branschen, sammanfattar Lidl Sveriges fastighetsdirektör Thomas Brattlöw.

Butiken i Visby är världens första NollCO2-butik. Butiken ska vara klimatneutral under hela sin livslängd, från planeringsbordet och materialtillverkning till en framtida demontering.
Den är byggd helt i trä och uppfyller miljöcertifieringarna NollCO2 enligt Sweden green building council (SGBC) och Breeam-SE excellent.

 Lidls butik i Sigtuna stadsängar är också med och tävlar om priset. Den 3 445 kvadratmeter stora byggnaden är också Breeam-certifierad, har en skandinavisk design och är byggd i trä med gräsklätt tak.
På taket finns solceller. Fastigheten inrymmer dessutom ett gym och en kött- och delikatessbutik. 

– Lidl i Sigtuna stadsängar är unik då den är ett resultat av en intensiv medborgardialog där invånarna har varit med och utformat den saluhall vi byggt. Vi har också tagit den nya stadsdelens höga ambitioner inom hållbarhet till oss och byggt en butik som präglas extra mycket av ett klimat- och miljötänkande. Det är väldigt roligt att vår 200:e butik är med och tävlar om att bli ”Årets bygge”, säger Jonas Strömvall, fastighetschef för region Stockholm hos Lidl Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil