Mobiliserar för att vi ska återvinna mer

Foto Pressbild, Reitan
Alltför många av oss slänger returflaskor och burkar vi köpt i farten. Nu mobiliserar Reitan och Coca-Cola i Sverige för bättre vanor på området.

Reitan, som äger Pressbyrån och 7-Eleven, tar ett nytt initiativ tillsammans med Coca-Cola i Sverige.
Det handlar om ökad medvetenhet kring återvinning och återanvändning.

76 procent av svenskarna pantar visserligen enligt Sifo flaskor och burkar de köper on the go – men 84 procent slänger dem i papperskorgen om de inte pantar dem.
Nu vill Reitan och Coca-Cola ta ett steg närmare mot sin vision om en skräpfri värld genom ett nytt samarbete på området. 
Genom olika initiativ, bland annat inom Reitan Convenience ’living lab’ PBX, vill Coca-Cola i Sverige och Reitan bidra till en ökad återanvändning och återvinning.- PBX är vårt living lab där vi testar hur vi kan driva världens mest hållbara convenience-butik. En stor del av den satsningen handlar om att samarbeta med leverantörer som driver på en positiv och hållbar utveckling. På så vis kan vi göra större skillnad genom att ta ut det som fungerar till våra 400 butiker inom Pressbyrån och 7-Eleven, säger Reitans svenska hållbarhetsdirektör Malin Eklund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil