Mobiliserar för att vi ska återvinna mer

Foto Pressbild, Reitan
Alltför många av oss slänger returflaskor och burkar vi köpt i farten. Nu mobiliserar Reitan och Coca-Cola i Sverige för bättre vanor på området.

Reitan, som äger Pressbyrån och 7-Eleven, tar ett nytt initiativ tillsammans med Coca-Cola i Sverige.
Det handlar om ökad medvetenhet kring återvinning och återanvändning.

76 procent av svenskarna pantar visserligen enligt Sifo flaskor och burkar de köper on the go – men 84 procent slänger dem i papperskorgen om de inte pantar dem.
Nu vill Reitan och Coca-Cola ta ett steg närmare mot sin vision om en skräpfri värld genom ett nytt samarbete på området. 
Genom olika initiativ, bland annat inom Reitan Convenience ’living lab’ PBX, vill Coca-Cola i Sverige och Reitan bidra till en ökad återanvändning och återvinning.- PBX är vårt living lab där vi testar hur vi kan driva världens mest hållbara convenience-butik. En stor del av den satsningen handlar om att samarbeta med leverantörer som driver på en positiv och hållbar utveckling. På så vis kan vi göra större skillnad genom att ta ut det som fungerar till våra 400 butiker inom Pressbyrån och 7-Eleven, säger Reitans svenska hållbarhetsdirektör Malin Eklund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil