Delningsekonomin växer – transporter mest delat

Delningsekonomin växer – transporter mest delat
Foto: Freetrailer
Många svenskar tror att delningsekonomiska tjänster kommer att öka. ”Använd utan att äga” blir mottot för alltfler och i topp finns transporttjänster.

Många svenskar tror att delningsekonomiska tjänster kommer att öka. ”Använd utan att äga” blir mottot för alltfler och i topp finns transporttjänster.

Freetrailer, som arbetar med tjänsten som bygger på att man lånar släpvagnar gratis, har frågat 1 000 svenskar vad de tänker om delningsekonomin och fått de svar man hoppats på.
Mer än varannan som svarat säger att fordon och transportmedel är det område som kommer att växa mest inom delningsekonomi.

Av de svarande tror sedan 35 procent att verktyg och redskap kommer att växa inom kategorin delning med fritidsartiklar som svar från 27 procent.

Skönt att höra för Freetrailer som sett en ökning av sina utlåningar av släpvagnar de senaste tre åren.
– Allt fler företag nyttjar de resurser de har för att kunna erbjuda sina kunder delningsekonomiska lösningar. Det känns väldigt bra att vi konstant expanderar i Sverige och blir tillgängliga för allt fler, säger landschefen Johan Wijkander hos Freetrailer.
– Detta beror mycket på den enorma efterfrågan som har funnits från kundsidan. Därför är det otroligt viktigt att se var svenskarna tror och vill att delningsekonomin ska utvecklas framöver, anser han.

Fakta/Fem toppar i delningsekonomin
Här är de områden de svarande hos Freetrailer tror kommer att öka mest de närmaste fem åren
1. Fordon/transportmedel 51%
2. Verktyg och redskap 35%
3. Fritidsartiklar som tält eller skridskor 27%
4. Kontor 21%
5. Bostad 19%

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil