Protester torn-ar upp sig inför rivningsplan

Protester torn-ar upp sig inför rivningsplan
Foto: Wikimedia Commons
Ett nytt stadsbibliotek ska byggas och ta plats i Ica Tornets fastighet i Ulricehamn och planerna har väckt starka känslor då husets torn ska rivas.

Ett nytt stadsbibliotek ska byggas och ta plats i Ica Tornets fastighet i Ulricehamn och planerna har väckt starka känslor då husets torn ska rivas.

Ulricehamns kommun planerar att bygga om Ica Tornets fastighet för att ge plats för ett nytt stadsbibliotek i den aktuella fastigheten.
Det väcker känslor i Ulricehamn, inte minst då det torn som finns på huset och som gett butiken dess namn ska rivas i samband med ombyggnationen.

Nu har det blivit många kommentarer på Facebook kring planerna, någon skulle till och med kunna hävda att invånarna ”rasar” på kvällstidningska, och man hoppas där att planerna ska ändras och att åtminstone tornet ska få bli kvar som en markör.

Till de som däremot tycker att planerna är positiva hör, faktiskt, Ica-handlaren Calle Bergman som på butikens FB-sida är positiv till ”tanken på att bygga en mer ändamålsenlig, modern och välkomnande lösning som passar bättre till fastighetens nya utseende”.

– Jag som handlare på Ica Tornet vill bara understryka att vi på Ica Tornet tycker att detta låter klokt och långsiktigt rätt, även om vi kommer att sakna vårt landmärke och kära torn. Vi tycker också att det känns väldigt bra med en modernisering av kvarteret och fastigheten och vi ser mycket fram emot att få en ny granne i Ulricehamns bibliotek, tillägger Bergman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil