Klassisk skivaffär ett offer för pandemiläget

Klassisk skivaffär ett offer för pandemiläget
Foto: Bengans
Klassiska skivbutiken Bengans i Göteborg har nu fått slå igen sin affär i centrum. Huvudbutiken vid Stigbergstorget fortsätter dock att hålla öppet.

Klassiska skivbutiken Bengans i Göteborg har nu fått slå igen sin affär i centrum. Huvudbutiken vid Stigbergstorget fortsätter dock att hålla öppet.

Pandemin skördar ännu ett offer när Bengans i Göteborg, ett begrepp för svenska musikälskare, nu får slå igen sin citybutik som en konsekvens av pandemiläget.
– Det bar sig inte längre, konstaterar delägaren Peter Sandberg hos gp.se som först skrev om nedläggningen.

Skivaffären Bengans har stått emot tidens tand i from av fildelning och Spotify-dominans och drivit vidare sin klassiska affär vid Stigbergstorget.
Man har sedan haft en mindre butik i centrum där första läget var Östra Hamngatan, andra Drottninggatan, men som man nu tvingats stängs sedan kunderna övergett stora delar av Göteborgs centrum.

– Beslutet att slå igen är såklart en följd av pandemin. Vi hade gärna fortsatt att hålla butiken öppen och vill finnas mitt i stan men det är svårt när det inte kommer några kunder. Från mars förra året har det varit väldigt tomt, konstaterar delägaren Peter Sandberg hos gp.se och konstaterar att det känns väldigt trist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil