Nystart för Saltå kafé

Ett utflyktsmål i hemestertider? Definitivt när Saltå erbjuder en ny attraktion. | Foto: Pressbild
Det blir en nystart för Saltå kafé och gårdsbutik när man öppnar i regi av Kulturbygge restaurang i Ytterjärna och satsar på kvällsöppet från start.

I det gamla kvarnområdet vid Järna söder om Södertälje, bredvid den karaktäristiska kvarnen vid E4:an vid Moraån, har nu Saltå kafé öppnat igen med mat, gårdsbutik och upplevelser.

– Det är på den här sidan E4:an det händer – och hela utbudet finner du på den nylanserade hemsidan kulturbygge.nu där ortens utflyktsdestinationer samlats. Nu gör vi en gemensam satsning tillsammans med Kulturbygge i Ytterjärna, som också driver Saltå kafé, berättar Jonas Regnér som är vd för Saltå kvarn.

– I år är det premiär för Kulturbygges nya kök, och att driva Saltå kafé är ett spännande och kul komplement till Kulturbygges egen satsning på lunch- och kvällsöppen servering här i Ytterjärna, säger Kulturbygges vd Staffan Jonsson.
– Speciellt för Saltå Kafé har vi skapat en ekologisk räkmacka – ”Saltåräkan” – som visat sig väldigt populär under våra första öppningsdagar. Ambitionen är att fortsätta utveckla Saltå och Ytterjärna sm destination och i år har man exempelvis premiär för insektshotell, naturupptäcksfärd längs ån, frågesport och en miniåker där man kan uppleva de fem sädesslag man har.
Man rekommenderar även en utflykt till Kulturbygge i Ytterjärna med unik arkitektur, ekopark och kvällsöppen servering.

Saltå kvarns historia och arv är en del av miljön med berättelser om varför man kallar Saltåplatsen för ekologins vagga.
I det 50-årsjubilerande surdegsbageriet skapas bakverk och surdegsbröd av Saltå kvarns bagare med enbart ekologiska råvaror.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

För stora skulder – ny e-handlare i konkurs

Skylark är bolaget bakom work- och streetwear-butiken Sivletto på Hötorget i Stockholm.Ägarna Roger Sundström och Fredde Martins har även drivit e-handel via plattformen Sivletto.com. Nu

Dålig kunskap om fysisk aktivitet

Sedan drygt ett år tillbaka finns officiella svenska riktlinjer kring fysisk aktivitet. Men endast tre av tio i en ny undersökning vet hur mycket man ska röra på sig.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil