Nystart för Saltå kafé

Ett utflyktsmål i hemestertider? Definitivt när Saltå erbjuder en ny attraktion. | Foto: Pressbild

I det gamla kvarnområdet vid Järna söder om Södertälje, bredvid den karaktäristiska kvarnen vid E4:an vid Moraån, har nu Saltå kafé öppnat igen med mat, gårdsbutik och upplevelser.

– Det är på den här sidan E4:an det händer – och hela utbudet finner du på den nylanserade hemsidan kulturbygge.nu där ortens utflyktsdestinationer samlats. Nu gör vi en gemensam satsning tillsammans med Kulturbygge i Ytterjärna, som också driver Saltå kafé, berättar Jonas Regnér som är vd för Saltå kvarn.

– I år är det premiär för Kulturbygges nya kök, och att driva Saltå kafé är ett spännande och kul komplement till Kulturbygges egen satsning på lunch- och kvällsöppen servering här i Ytterjärna, säger Kulturbygges vd Staffan Jonsson.
– Speciellt för Saltå Kafé har vi skapat en ekologisk räkmacka – ”Saltåräkan” – som visat sig väldigt populär under våra första öppningsdagar. Ambitionen är att fortsätta utveckla Saltå och Ytterjärna sm destination och i år har man exempelvis premiär för insektshotell, naturupptäcksfärd längs ån, frågesport och en miniåker där man kan uppleva de fem sädesslag man har.
Man rekommenderar även en utflykt till Kulturbygge i Ytterjärna med unik arkitektur, ekopark och kvällsöppen servering.

Saltå kvarns historia och arv är en del av miljön med berättelser om varför man kallar Saltåplatsen för ekologins vagga.
I det 50-årsjubilerande surdegsbageriet skapas bakverk och surdegsbröd av Saltå kvarns bagare med enbart ekologiska råvaror.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Hemköp klimatguidar i sju pilotbutiker

Hemköp klimatguidar i sju pilotbutiker

I ett pilotprojekt vill Hemköp ta ett helhetsgrepp kring klimatguidning. Sju butiker i kedjan ska nu testa hur man kan gå denna väg mot ökad kunskap.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.