Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nystart för Saltå kafé

Ett utflyktsmål i hemestertider? Definitivt när Saltå erbjuder en ny attraktion. | Foto: Pressbild
Det blir en nystart för Saltå kafé och gårdsbutik när man öppnar i regi av Kulturbygge restaurang i Ytterjärna och satsar på kvällsöppet från start.

I det gamla kvarnområdet vid Järna söder om Södertälje, bredvid den karaktäristiska kvarnen vid E4:an vid Moraån, har nu Saltå kafé öppnat igen med mat, gårdsbutik och upplevelser.

– Det är på den här sidan E4:an det händer – och hela utbudet finner du på den nylanserade hemsidan kulturbygge.nu där ortens utflyktsdestinationer samlats. Nu gör vi en gemensam satsning tillsammans med Kulturbygge i Ytterjärna, som också driver Saltå kafé, berättar Jonas Regnér som är vd för Saltå kvarn.

– I år är det premiär för Kulturbygges nya kök, och att driva Saltå kafé är ett spännande och kul komplement till Kulturbygges egen satsning på lunch- och kvällsöppen servering här i Ytterjärna, säger Kulturbygges vd Staffan Jonsson.
– Speciellt för Saltå Kafé har vi skapat en ekologisk räkmacka – ”Saltåräkan” – som visat sig väldigt populär under våra första öppningsdagar. Ambitionen är att fortsätta utveckla Saltå och Ytterjärna sm destination och i år har man exempelvis premiär för insektshotell, naturupptäcksfärd längs ån, frågesport och en miniåker där man kan uppleva de fem sädesslag man har.
Man rekommenderar även en utflykt till Kulturbygge i Ytterjärna med unik arkitektur, ekopark och kvällsöppen servering.

Saltå kvarns historia och arv är en del av miljön med berättelser om varför man kallar Saltåplatsen för ekologins vagga.
I det 50-årsjubilerande surdegsbageriet skapas bakverk och surdegsbröd av Saltå kvarns bagare med enbart ekologiska råvaror.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.