Köper handelsfastighet – affär på 650 miljoner kr

Köper handelsfastighet – affär på 650 miljoner kr
Foto: Panreal
Bygg-Göta har köpt en stor handelsfastighet i Sisjön i södra Göteborg av Alaska Real Estate. Det handlar om en affär med ett pris på 650 miljoner kr.

Bygg-Göta har köpt en stor handelsfastighet i Sisjön i södra Göteborg av Alaska Real Estate. Det handlar om en affär med ett pris på 650 miljoner kr.

Fastigheten ligger i centrala delen av Sisjöns handelsområde i södra Göteborg och har en total uthyrbar lokalarea på cirka 19 000 kvadratmeter.
Den är idag fullt uthyrd till fyra hyresgäster i form av Systembolaget, Coop, Jula och Elgiganten.

– Det känns väldigt roligt att Bygg-Göta, som sedan tidigare även förvärvat intilliggande Bauhaus-fastighet från oss, och som dessutom är en lokal och långsiktig ägare, nu valt att ta stafettpinnen vidare, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Real Estate, i en kommentar.

– Detta förvärv känns naturligt för oss då vi finns etablerade i Sisjön sedan tidigare samtidigt som förvärvet väl stämmer överens med vår strategi som inriktar sig på fastigheter i bra lägen och stabila kassaflöden, säger Ronny Persson, vd för Bygg-Göta, i samma text.

Totalt planeras för ytterligare mer än 50 000 kvadratmeter kommersiella lokaler att tillföras området under kommande år. Närområdet har under senare år även expanderat kraftigt i form av nya bostäder.

Även där utvecklas området då aktuella projekt innebär att det på sikt kommer nästan 6 000 nya lägenheter inom en kilometers radie från den nu sålda fastigheten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil