Här är det jobbigast att dela ut paketen

Här är det jobbigast att dela ut paketen
Foto: Postnord
Sex timmar. 35 mil. 150 invånare. Postnords utdelningsområde i Pajala ligger bra till för att vara Sveriges längsta runda för brev och paket.

Sex timmar. 35 mil. 150 invånare. Postnords utdelningsområde i Pajala ligger bra till för att vara Sveriges längsta runda för brev och paket.

Ett av Postnords största områden för utdelning av brev och paket ligger i Pajala. Där åker en av våra brevbärare ut på Sveriges längsta utdelningsrunda varje dag, konstaterar Postnord i en pressrelease.

Slingan kan ta upp till 6 timmar, är ungefär 35 mil lång och når 150 invånare.
Det har länge varit en viktig service för invånarna och under det senaste året har leverans av matvaror och e-handelsvaror blivit allt viktigare, menar företaget.
– I Sveriges mest avlägsna orter är vår verksamhet en livsnerv och vi levererar allt från paket och dagstidningar till mat som hemtjänsten skickar via våra tjänster. Vi har fått glädjen att lära känna många av områdets invånare genom åren, som uppskattar att vi är länken till yttervärlden, säger Maria Johansson-Ebermark som är Postnords gruppledare i Pajala.

Sveriges längsta utdelningsrunda går genom samhällen som Kihlanki, Pissiniemi, Kitkiöjärvi, Muodoslompolo, och till sist slingans slutstation Muoniovaara.
Postnords utdelningsrundor på svensk landsbygd har alltid varit central för lokalinvånarna, än mer nu när den svenska e-handeln har fått en kraftig tillväxt.

Allt fler på den svenska landsbygden handlar livsmedel, apoteksvaror och förnödenheter online idag, vilket syns tydligt i den ökade mängden paketvolymer, inte minst på den längsta rundan i Sverige, påpekar Postnord.

– Vi har ett viktigt samhällsuppdrag i att leverera paket och brev till alla och under det senaste året har e-handeln blivit en viktig funktion för svenskar, vilket gjort våtr uppdrag än viktigare, anser Postnords områdeschef för Norrbotten, Peter Flymalm.
– Det ökade trycket på hemleverans har synts tydligt i våra utdelningsfordon, där de traditionella breven får samsas med allt fler paket samtidigt som utrymmet för mat och andra samhällsnyttor fortfarande är relativt stort, summerar Flymalm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil