Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar
Ett julbord som inte kommer att digna under samma tyngder är vad Tradera ser framför sig. Foto: Pressbild Tradera

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

I en ny Novusundersökning har Tradera undersökt den svenska allmänhetens inställning till begagnade julklappar och tankar om årets julklappshandel.
Undersökningen visar att 36 procent av de 1 082 som svarat planerar att köpa färre julklappar i år jämfört med tidigare jular.

Lika många svarande säger att de kommer att förändra hur de julhandlar på grund av den rådande pandemin. Kvinnor är mest positiva till att få något begagnat i julklapp.
Under 2020 har försäljningen på Tradera har skjutit i höjden, en ökning som sammanfallit med coronapandemin. – Människor har tillbringat mer tid hemma och har kunnat rensa ut och uppdatera både hem och garderob. Samtidigt har många fått en mer osäker ekonomi och då är det ofta mer prisvärt att vända sig till den cirkulära marknaden, menar Traderas presschef Sofia Hagelin.
– Parallellt med den här utvecklingen har vi ett attitydsskifte på gång i samhället där alltfler börjar ifrågasätta sin nykonsumtion av miljöskäl, tillägger hon.

En allt mer positiv inställning till cirkulära alternativ tycks spegla sig även när det kommer till julklappar enligt de svarande.
Drygt var fjärde som svarat säger att de skulle reagera mycket eller ganska positivt om de fick något begagnat till julklapp i år. Allra mest positiva är kvinnor med 51 procent, jämfört med 32 procent för männen.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Nu ansöker Oatly om börsnotering i USA

Nu ansöker Oatly om börsnotering i USA

Nu är det även officiellt klart att Oatly vill in på börsen i USA. Oatly skriver i en pressrelease att man nu ansökt om en amerikansk börsnotering.

Leksands knäckebröd lanserar pizzabotten

Leksands knäckebröd lanserar pizzabotten

”En pizzabotten som knäcker”? Ja, i vart fall enligt Leksands knäckebröd som nu lanserar en helt ny produkt i form av innovationen Knäckepizzabotten.

Medvind för Axfood i hållbarhetsarbetet

Medvind för Axfood i hållbarhetsarbetet

Minskat matsvinn, fossilfria transporter och högre andel hållbarhetsmärkta varor hör till det Axfood bockar av i hållbarhetsavseende för år 2020.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.