Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar
Ett julbord som inte kommer att digna under samma tyngder är vad Tradera ser framför sig. Foto: Pressbild Tradera
32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

I en ny Novusundersökning har Tradera undersökt den svenska allmänhetens inställning till begagnade julklappar och tankar om årets julklappshandel.
Undersökningen visar att 36 procent av de 1 082 som svarat planerar att köpa färre julklappar i år jämfört med tidigare jular.

Lika många svarande säger att de kommer att förändra hur de julhandlar på grund av den rådande pandemin. Kvinnor är mest positiva till att få något begagnat i julklapp.
Under 2020 har försäljningen på Tradera har skjutit i höjden, en ökning som sammanfallit med coronapandemin. – Människor har tillbringat mer tid hemma och har kunnat rensa ut och uppdatera både hem och garderob. Samtidigt har många fått en mer osäker ekonomi och då är det ofta mer prisvärt att vända sig till den cirkulära marknaden, menar Traderas presschef Sofia Hagelin.
– Parallellt med den här utvecklingen har vi ett attitydsskifte på gång i samhället där alltfler börjar ifrågasätta sin nykonsumtion av miljöskäl, tillägger hon.

En allt mer positiv inställning till cirkulära alternativ tycks spegla sig även när det kommer till julklappar enligt de svarande.
Drygt var fjärde som svarat säger att de skulle reagera mycket eller ganska positivt om de fick något begagnat till julklapp i år. Allra mest positiva är kvinnor med 51 procent, jämfört med 32 procent för männen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil