Nytt rekordresultat visar miljardvinst

Per Lindahl, glad styrelseordförande när Lantmännen visar rekordresultat. Foto: Pressbild Lantmännen
Lantmännen redovisar sin största vinst någonsin när man nu kan konstatera att förra årets vinst uppgår till 2,2 miljarder kr, en ”kraftig ökning”.

Lantmännens vinst, efter finansnetto och justerat för jämförelsestörande poster, uppgår till drygt 2,2 miljarder kr – 2 202 miljoner kr för att vara exakt.
Det är den högsta vinsten någonsin och, som man skriver, ”en kraftig ökning jämfört med förra årets resultat” som var 2 041 miljoner kr.– Trots utmaningar på marknaden i form av bland annat coronapandemin och historiskt höga priser på råvaror, energi och logistik så levererar Lantmännen det starkaste resultatet någonsin, och kan ännu en gång föreslå den högsta utdelningen någonsin till våra medlemmar, konstaterar koncernchefen Per Olof Nyman.

– Vi har en god position som företag, med en stark och bred affärsportfölj och en långsiktig stabil strategi. Jag vill rikta ett särskilt tack till alla våra medarbetare, som har hanterat ännu ett år av utmaningar på ett föredömligt sätt och lyckats anpassa verksamheterna till de svårare förutsättningarna, tillägger koncernchefen.

Lika nöjd är styrelseordföranden Per Lindahl;
– Vi har lagt ännu ett ovanligt år bakom oss – men trots utmaningarna har verksamheten på gårdarna och i Lantmännen kunnat bedrivas och utvecklas riktigt bra. Det innebär bland annat att styrelsen ännu en gång kan föreslå den högsta utdelningen någonsin till våra medlemmar, totalt en miljard kronor. Det är mycket glädjande, inte minst med tanke på de stora kostnadsökningar som drabbat svenskt lantbruk inför 2022, säger Per Lindahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil