Ica återkallar sesamfrö

Ica återkallar I love eco ekologiska sesamfrö då produkten kan innehålla bekämpningsmedlet etylenoxid. Ämnet är förbjudet i livsmedel inom hela EU.

ICA återkallar I love eco ekologiska sesamfrö 350 gram, enligt besked onsdag. Det finns risk att produkten innehåller bekämpningsmedlet etylenoxid.
Eftersom etylenoxid är förbjudet i livsmedel inom EU väljer Ica, som en ren försiktighetsåtgärd, att återkalla produkten helt.

Återkallelsen gäller I love eco – Ekologiska Sesamfrö, 350g, samtliga bäst-före-datum.
Leverantören har kontaktat ICA och informerat om att två batcher av produkten I love eco sesamfrö 350 g är berörda. Som försiktighetsåtgärd återkallar ICA alla bäst-före-datum.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att det inte ska ske igen, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. Ica beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta Icas kundkontakt på telefon 020-83 33 33.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil