Sammanslagning ska se till att det bär sig

Sammanslagning ska se till att det bär sig
Foto: Mostphotos
Två familjebaserade företag går ihop när Polarica köper Kaskein Marja och skapar en ny bärkoncern med en omsättning som överstiger 60 miljoner euro.

Två familjebaserade företag går ihop när Polarica köper Kaskein Marja och skapar en ny bärkoncern med en omsättning som överstiger 60 miljoner euro.

Två familjeföretag går ihop och blir ett när Polarica köper Kaskein Marja. Valborg köpte Polarica alla aktier i Kaskein Marja av Pekka Koivisto som efter fusionen är aktieägare i Polarica.

Den nya bärkoncernen, namnet blir Polarica, får en sammanlagd omsättning på mer än 60 miljoner euro och har produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Polen.
– Ett av de viktigaste strategiska målen för omorganisationen av ägandet i slutet av 2019 på Polarica var att utöka förädlingskedjan till produkter med högre mervärde, kommenterar Polarica bärs vd Jukka Kristo.

– Vi tror starkt att detta mål kommer att ta ett stort steg framåt med Kaskein Marja. Med gemensamma resurser och utnyttjande av styrkan och nyckelområdena för båda företagen kommer vi att kunna fokusera ännu bättre i framtiden på det som är viktigt.

Både Polarica och Kaskein Marja har gjort stora investeringar under de senaste åren. Gemensamt investeringsprogram ska fortsätta i Haparanda, Polen och Villmanstrand.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil