Willys öppnar social matbutik i Malmö

Willys öppnar social matbutik i Malmö
I höst öppnar Willys i samarbete Skånes första sociala matbutik. Foto: Pressbild Willys
I höst öppnar Willys i samarbete med Skåne stadsmission en social matbutik i Malmö. Butiken på Mobilia blir den första i sitt slag i Skåne.

I höst öppnar Willys i samarbete med Skåne stadsmission en social matbutik i Malmö. Butiken på Mobilia blir den första i sitt slag i Skåne.

I höst öppnar Skånes första sociala matbutik – Matmissionen – en butik där ekonomiskt utsatta människor kan handla mat till kraftigt reducerat pris. 
Willys blir medgrundare till butiken och kommer att hjälpa till med att bygga och stötta driften av butiken.

– Varje dag möter vi på Skåne stadsmission människor som inte har råd med mat. Så mycket som två tredjedelar av stadsmissionernas arbete handlar om att hjälpa människor med basbehov som mat. Matmissionen är ett sätt för oss att ge långsiktigt och hållbart stöd till fler människor i utsatthet samtidigt som vi minskar matsvinnet, säger Alireza Mobasheri som är områdeschef hos Skåne stadsmission.

– Att minska matsvinnet är en av de viktigaste hållbarhetsfrågorna för vår bransch. Skåne stadsmissions Matmissionen kommer att bidra till att mindre mat slängs, och att den i stället går dit behovet är som störst. Vi är glada över att kunna bidra med det vi kan, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Max lånar ut sin hållbarhetschef

Nu tar Max Burgers återanvändning ett steg till. I ett nytt utspel lovar man konkurrenterna att få låna Max hållbarhetschef, Kaj Török.

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil