Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Olagliga råd om covid-19

Att påstå att ett livsmedel eller ett kosttillskott kan bota eller förebygga covid-19 är olagligt och förekommande. | Foto av Cottonbro
På nätet finns kosttillskott och livsmedel som sägs bota covid-19. Livsmedelsverket påpekar att det är olagliga att påstå och vill ha anmälningar.

Nej, man får inte påstå att livsmedel av olika slag hjälper mot covid-19, säger Livsmedelsverket som konstaterar att det är olagligt att påstå sådant.
Man har ändå sett sådana påståenden kring kosttillskott och andra livsmedel dyka upp på näten under coronapandemin.

Nu vill man få anmälningar om sådana påståenden för att kunna beivra dem.
Att påstå att ett livsmedel eller ett kosttillskott kan bota eller förebygga covid-19 är olagligt, konstaterar verket som vill få stopp på försäljningen.

– Vi söker efter olagliga påståenden om kosttillskott hos internetförsäljare och Livsmedelsverket föreslår även kommunerna att prioritera kontroll av produkter som påstås hjälpa mot covid-19, säger Joakim Meuller Bäckman, statsinspektör hos Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

– Handla inte något du inte vet vad det innehåller eller från någon som inte uppger kontaktuppgifter på sin webbsida. Att uppge sin identitet är obligatoriskt och företagsnamn, organisationsnummer och kontaktuppgifter ska tydligt framgå, påpekar Bäckman och Livsmedelsverket uppmanar nu människor att höra av sig om man ser eller läser denna typ av påståenden.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.