Uppåt för näthandeln

Pricerunners e-handlarindex tyder på en positiv trend som hållit sig efter julhandeln och där mellandagshandeln ska ha gett näthandlarna en bra skjuts in i 2020.

Black friday, julen och mellandagarna ska alla ha varit bra handelsperioder för näthandlarna och gett dem en energikick in i 2020.
Det säger de själva när de svarar i Pricerunners e-handlarindex för fjärde kvartalet 2019.

Det index som nu redovisas av Pricerunner har stigit till 67,4, en markant ökning och den näst högsta nivån sedan Pricerunner började med sina uppskattningar.
Nu innebär indexökningen ett litet trendbrott efter att ha sjunkit under tre kvartal 2019 och hamnat på rekordlåga 60,4 efter tredje kvartalet 2019.

I nya e-handlarindex är två av tre butiker klara över att de ser positivt på de kommande tolv månaderna och väntar sig ökad försäljning.
Varannan butik lämnar meddelandet att försäljningen går bra just nu.

Pricerunners e-handlarindex mäts av Kantar Sifo via enkäter som besvaras av svenska nätbutiker. Index mäts varje kvartal. Det nya e-handlarindexet baseras på data från perioden 17 till 24 januari 2020.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil