1,4 procent plus för Ica under juni

Extra bolagsstämma hos Ica-gruppen
Foto: Mostphotos
Icas försäljning steg 1,4 procent under juni 2021 jämfört med juni 2020. I jämförbara butiker ökade försäljningen med 1,2 procent under månaden.

Icas försäljning steg 1,4 procent under juni 2021 jämfört med juni 2020. I jämförbara butiker ökade försäljningen med 1,2 procent under månaden.

En hygglig utveckling under juni månad är vad Ica redovisar idag.
Försäljningen i butikerna ökade under månaden med 1,4 procent jämfört med juni 2020, något mer än jämförbara butikers 1,2 procent i ökning.

I kronor uppgick försäljningen under juni till 11 797 miljoner kr exklusive moms.
Sett till hela första halvåret sålde Ica för drygt 65 miljarder kr, 65 104 miljoner kr, 1,3 procent mer än första halvåret 2020.

Under juni var det Ica Maxi och Ica Nära som ökade mest – båda med 2,1 procent plus jämfört med motsvarande månad förraåret.
Ica Kvantum fick nöja sig med en försäljningsökning på 1,1 procent och Ica Supermarket stannade på plus 0,6 procent.

För första halvåret i sin helhet har Ica Maxi-butikerna ökat med 2,8 procent och Ica Nära med 1,5 procent.
Ica Kvantum har ett mindre plus, 0,8 procent, för halvåret och för Ica Supermarket-butikerna handlar det om en negativ försäljningsutveckling, minus 0,2 procent första halvåret.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil