Miljardtapp för Mall of S-ägaren

Mall of Scandinavias ägare gör miljardförluster. | Foto av Michael Erhardsson
URW, ägare till bland annat Mall of Scandinavia, redovisar ett kraftigt försämrat resultat med mer än 14 procent lägre hyresintäkter första halvåret.

Unibail-Rodamco-Westfield, förkortat URW, är shoppingcentrumjätten som äger 125 shoppingcentra, konstorsbyggnader och konferensanläggningar i Europa och USA.
I Sverige är paradinnehavet Mall of Scandinavia i Solna men URW äger även Täby centrum, Solna centrum och Nacka Forum.

Nu rapporterar URW ett kraftigt försämrat resultat första halvåret i år, ett halvår där hyresintäkter minskat till 1 065 miljoner euro, motsvarande cirka 11 miljarder kronor, en minskning med 14 procent jämfört med första halvåret 2019.

Det har förstås fått aktiespekulanterna att dra sig undan och URW har tappat 65 procent av sin kurs på Amsterdam-börsen hittills i år.
Vinsten per aktie har sjunkit med 28 procent och var under första halvåret 4,65 euro. Av de 1,80 euro i vinst per aktie man tappat anger URW att coronapandemin står för 1,45.

Mest har man tappat hyresintäkter i Österrike och Storbritannien med hårda corona-nedstängningar medan man klarat sig bäst i Sverige och Nederländerna där shoppingcentrum om än med begränsningar varit öppna hela tiden.

– Efter återöppningen har besöksantalet och försäljningen återhämtat sig bättre än väntat. Det visar att våra centrum fortsätter att vara attraktiva destinationer för människor att besöka och kommer att se en ökad aktivitet medan livet återgår till det normala, skriver bolaget i halvårsrapporten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil