Miljardtapp för Mall of S-ägaren

Mall of Scandinavias ägare gör miljardförluster. | Foto av Michael Erhardsson
URW, ägare till bland annat Mall of Scandinavia, redovisar ett kraftigt försämrat resultat med mer än 14 procent lägre hyresintäkter första halvåret.

Unibail-Rodamco-Westfield, förkortat URW, är shoppingcentrumjätten som äger 125 shoppingcentra, konstorsbyggnader och konferensanläggningar i Europa och USA.
I Sverige är paradinnehavet Mall of Scandinavia i Solna men URW äger även Täby centrum, Solna centrum och Nacka Forum.

Nu rapporterar URW ett kraftigt försämrat resultat första halvåret i år, ett halvår där hyresintäkter minskat till 1 065 miljoner euro, motsvarande cirka 11 miljarder kronor, en minskning med 14 procent jämfört med första halvåret 2019.

Det har förstås fått aktiespekulanterna att dra sig undan och URW har tappat 65 procent av sin kurs på Amsterdam-börsen hittills i år.
Vinsten per aktie har sjunkit med 28 procent och var under första halvåret 4,65 euro. Av de 1,80 euro i vinst per aktie man tappat anger URW att coronapandemin står för 1,45.

Mest har man tappat hyresintäkter i Österrike och Storbritannien med hårda corona-nedstängningar medan man klarat sig bäst i Sverige och Nederländerna där shoppingcentrum om än med begränsningar varit öppna hela tiden.

– Efter återöppningen har besöksantalet och försäljningen återhämtat sig bättre än väntat. Det visar att våra centrum fortsätter att vara attraktiva destinationer för människor att besöka och kommer att se en ökad aktivitet medan livet återgår till det normala, skriver bolaget i halvårsrapporten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil