Miljardtapp för Mall of S-ägaren

URW, ägare till bland annat Mall of Scandinavia, redovisar ett kraftigt försämrat resultat med mer än 14 procent lägre hyresintäkter första halvåret.

Unibail-Rodamco-Westfield, förkortat URW, är shoppingcentrumjätten som äger 125 shoppingcentra, konstorsbyggnader och konferensanläggningar i Europa och USA.
I Sverige är paradinnehavet Mall of Scandinavia i Solna men URW äger även Täby centrum, Solna centrum och Nacka Forum.

Nu rapporterar URW ett kraftigt försämrat resultat första halvåret i år, ett halvår där hyresintäkter minskat till 1 065 miljoner euro, motsvarande cirka 11 miljarder kronor, en minskning med 14 procent jämfört med första halvåret 2019.

Det har förstås fått aktiespekulanterna att dra sig undan och URW har tappat 65 procent av sin kurs på Amsterdam-börsen hittills i år.
Vinsten per aktie har sjunkit med 28 procent och var under första halvåret 4,65 euro. Av de 1,80 euro i vinst per aktie man tappat anger URW att coronapandemin står för 1,45.

Mest har man tappat hyresintäkter i Österrike och Storbritannien med hårda corona-nedstängningar medan man klarat sig bäst i Sverige och Nederländerna där shoppingcentrum om än med begränsningar varit öppna hela tiden.

– Efter återöppningen har besöksantalet och försäljningen återhämtat sig bättre än väntat. Det visar att våra centrum fortsätter att vara attraktiva destinationer för människor att besöka och kommer att se en ökad aktivitet medan livet återgår till det normala, skriver bolaget i halvårsrapporten.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart dina uppgifter enligt GDPR
Läs mer här.

Citymail fossilfritt i Stockholm

Citymail kommer i sin brev- och paketutdelning bli fossilfri i hela Stockholms innerstad vilket bland andra Coop som nyttjar Citymail gillar.

FILM: Årets företagare 2020

Richard Bergfors, norrbottning och vd för Max burgers, är årets vinnare av priset ”Årets företagare”, vilket delas ut av organisationen Företagarna.

Dressmann och Cubus stänger

Cubus i centrum av Gävle läggs ned. Dressmann avvecklas i Sandviken. Varnergruppen fortsätter linjen med neddragningar och butiksstängningar.

Ikea vägrar Black friday

Istället för att hänga på Black friday ska Ikea göra något hållbart av den svarta fredagen genom att köpa tillbaka Ikea-varor från kunder den dagen.

Framtidstron på väg tillbaka

Framtidstron i både butiks- och e-handeln ökar i oktober, konstaterar Svensk handel som ser en mer positiv attityd både i näthandel och fysisk handel.

Lidl vänder – startar kundklubb

Lidl har varit den enda stora dagligvarukoncern i Sverige som saknat lojalitetsprogram. Nu ändrar man sig och startar Lidl plus, igång 19 oktober.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.