Så många svenskar har ändrat sina matvanor

Så många svenskar har ändrat sina matvanor
Foto: HelloFresh
Många har ändrat matvanor de senaste tio åren, enligt en undersökning från matkasseföretaget Hellofresh. Fler äter mer varierat, fler äter mer hemma.

Många har ändrat matvanor de senaste tio åren, enligt en undersökning från matkasseföretaget Hellofresh. Fler äter mer varierat, fler äter mer hemma.

Matkasseföretaget Hellofresh levererar en undersökning om matvanor hos svenskarna men har enbart ett underlag av 511 svarande svenskar.
Av dem har i vilket fall nio av tio ändrat sina matvanor under det senaste decenniet.

Av dem är det samlade intrycket att fler är intresserade av maten som de äter, fler äter mer varierat och fler lagar mat hemma.
Nio av tio av dessa svarande tror dessutom att både deras matvanor och matlagningsvanor kommer förändras under de kommande tio åren.

Av de 511 uppger fyra av tio att de lagar mer mat hemma, och lika många svarar att de använder internet mer idag, tex. Youtube för inspiration, vid matlagning.
Nio av tio svarande har även ändrat sina inköpsvanor. Fyra av tio svarar att de idag är mer intresserade av maten som de äter och var den kommer ifrån jämfört med för tio år sedan och nästan tre av tio uppger att de numera köper mer lokalproducerade råvaror.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil