Öppnar grossistbutik för privatkonsumenter

Foto MostPhotos
Berfin Arslan öppnar nu Värmlands första butik av grossiststuk men för privatpersoner. XL Food ska erbjuda ”storpack till små priser”.

På Traktorgatan på Våxnäs i Karlstad håller Berfin Arslan på att öppna sin butik.
Tanken är grossiststuk men för privatpersoner, där butiken med namnet XL Food ska erbjuda ”storpack till små priser”.

– Jag är uppvuxen i en familj som är grossister och haft grossistbutik tidigare. Så vi har alltid sagt varför kan inte privatpersoner handla i grossistbutik? Det finns ingen lag som hindrar det, men det är inte så vanligt i Sverige, konstatar Berfin hos NWT.

https://www.high-endrolex.com/11

Det vanliga är att det bara är företag som får handla i olika grossistbutiker. Men det vill alltså Berfin Arslan ändra på.
– I USA exempelvis är det mer vanligt för privatpersoner att köpa storpack. Här finns inte den vanan.

Vi har sett exempel på hur den trenden etablerar sig i Sverige men inte i stor omfattning och i stort sett inte utanför de större städerna.
– Eftersom vanan inte finns på samma sätt här kommer jag ha tips och råd i butiken för hur man förvarar stora mängder mat. Till exempel grädde är det inte många som vet om att det går att frysa in. Man kan inte vispa den efteråt, men den går att använda i matlagning.

Berfin Arslan har ännu inte spikat något öppningsdatum. Orsaken är vissa rutiner kring leveranser och annat men planen är att öppna under hösten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil