Carlsbergs alkoholfria succéöl fyller 15 år

Carlsbergs alkoholfria succéöl fyller 15 år
Fullt på hyllan? Det brukar det inte vara när det gäller alkoholfri öl längre. Foto: Pressbild Carlsberg
2006 introducerade Carlsberg sin alkoholfria öl som nu alltså firar 15 år vilket Carlsberg ska fira i en stor landsomfattande reklamkampanj.

2006 introducerade Carlsberg sin alkoholfria öl som nu alltså firar 15 år vilket Carlsberg ska fira i en stor landsomfattande reklamkampanj.

År 2006 levde alkoholfri öl en undanskymd tillvaro och stod mest och samlade damm på butikshyllorna. Idag dricker vi 20 miljoner liter alkoholfri öl om året.
Då för 15 år sedan kom Carlsberg med sin alkoholfria öl som man nu gör en historisk satsning på att föra ut än mer via en landsomfattande reklamkampanj med Mads Mikkelsen i huvudrollen.

När Carlsberg introducerade sin alkoholfria öl för 15 år sedan var den ingen succé.
Det skulle ta några år till och 2011 var ett sorts genombrott eftersom bryggeriet då sålde över en miljon liter av drycken för första gången.

– När vi lanserade en alkoholfri variant av Carlsberg för 15 år sedan var det få som trodde att alkoholfri öl skulle drickas av andra än de som var tvungna att ta bilen till middagsbjudningen eller krogen. Idag har vi 13 olika alkoholfria öl i vår portfölj, men storsäljaren är fortfarande Carlsberg alcohol free som har en marknadsandel på 27 procent, säger Peter Hammarstedt, vd för Carlsberg Sverige.

Alkoholfri öl är idag mer populärt än någonsin och i samband med 15-års-jubileet har Carlsberg lagt in en högre växel och gör en storsatsning med Carlsberg Alcohol Free.
Förutom reklamkampanjen med Mads Mikkelsen blir det en specialupplaga av flaskan med alkoholfritt i samband med fotbollsmästerskapen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil