Sommar och semester är städ- och säljtider

Sommar och semester är städ- och säljtider
Utrensat och sedan in på någon sajt på nätet för försäljning. Det har sin högsäsong nu, enligt Postnord. Foto: Pressbild
Fyra av tio rensar garderober och förråd under semestern för att sälja och slänga, enligt en ny undersökning som Postnord nu presenterar.

Fyra av tio rensar garderober och förråd under semestern för att sälja och slänga, enligt en ny undersökning som Postnord nu presenterar.

98 procent av de som svarat i en ny undersökning Postnord och Tradera låtit göra, ska tillbringa sommaren i Sverige och 46 procent av dem kommer att spendera all sin semestertid på sitt lantställe eller hemma.

Fyra av tio (43 %) kommer att roa sig med att rensa garderober och förråd och nästan hälften (46 %) kommer att sälja utrensade prylar på nätet.
Andrahandshandeln på nätet växer så det knakar vilket bekräftas i Postnords E-barometern där 47 procent av svenskarna uppger att de har testat att klicka hem en begagnad vara.

Begagnathandeln beräknas omsätta 14 miljarder kronor i år. Det är dock inte alla som planerar att sälja de utrensade prylarna.
43 procent uppger att de inte kommer sälja sina utrensade saker. Det är mest kläder och skor (55 %) som kommer att säljas begagnade på nätet i sommar, följt av inredning (35 %) och möbler (31 %).
Av de som väljer att sälja sakerna vidare i andra hand är det hela 60 procent som gör det för att slippa att slänga dem och 48 procent för att det är mer hållbart.

Men fyra av tio uppger också att de gör det för att tjäna pengar.
– Att låta saker som man inte längre har behov av få vandra vidare är bra för både miljön och plånboken! Genom att låta saker cirkulera sparar vi på produktion och resurser samtidigt som fullt funktionsdugliga saker slipper hamna på tippen. Många är otroligt miljömedvetna och vi ser att antalet användare och annonser på vår plattform ökar hela tiden, säger Sofia Hagelin, presschef för Tradera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil