Optimism inom handeln inför höstens återtåg

Optimism inom handeln inför höstens återtåg
Foto: Mostphotos
Framtidstron fortsätter utvecklas positivt inom handeln. Inför hösten ser man möjligheter när vaccinet når fler och restriktionerna upphävs alltmer.

Framtidstron fortsätter utvecklas positivt inom handeln. Inför hösten ser man möjligheter när vaccinet når fler och restriktionerna upphävs alltmer.

– Det är glädjande att vi fortsatt får positiva signaler från en butikshandel som under lång tid varit hårt drabbad av coronapandemins följder, säger Svensk handels vd Karin Johansson.
– Även om vi denna månad ser en viss minskning från föregående månads höga nivåer går det att konstatera att svenska butikshandlare tror på en stark försäljning under sensommar- och höstmånaderna, tillägger hon.

Det senare är apropå handelsbarometern för juli 2021 som visar optimism men att framtidsindikatorn minskar något.
Den sjunker med 3,1 enheter men är fortfarande med 107,9 över den neutrala nivån på 100.

Butikshandeln signalerar alltså att den ser positivt på de närmaste tre månaderna.
Störst är framtidstron inom partihandeln där index stiger med 4,8 enheter till 109,4.

Inom e-handeln minskar framtidstron något när nu många återvänder till de fysiska butikerna i något högre utsträckning.
– Det är ingen överraskning att e-handelns fortsatt starka framtidstro mattas av något i takt med att vi återgår till en något mer normal vardag. Det finns ett uppdämt behov av att åter vistas i fysiska butiker och spendera pengar på sådant som kanske tidigare inte var möjligt i och med pandemin, exempelvis resor och restaurangbesök, konstaterar Karin Johansson.
 – Trots detta har pandemin medfört att e-handeln blivit en alltmer naturlig del av människors inköpsvanor, inte minst bland våra äldre, avslutar Svensk handels vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil