Optimism inom handeln inför höstens återtåg

Optimism inom handeln inför höstens återtåg
Foto: Mostphotos
Framtidstron fortsätter utvecklas positivt inom handeln. Inför hösten ser man möjligheter när vaccinet når fler och restriktionerna upphävs alltmer.

Framtidstron fortsätter utvecklas positivt inom handeln. Inför hösten ser man möjligheter när vaccinet når fler och restriktionerna upphävs alltmer.

– Det är glädjande att vi fortsatt får positiva signaler från en butikshandel som under lång tid varit hårt drabbad av coronapandemins följder, säger Svensk handels vd Karin Johansson.
– Även om vi denna månad ser en viss minskning från föregående månads höga nivåer går det att konstatera att svenska butikshandlare tror på en stark försäljning under sensommar- och höstmånaderna, tillägger hon.

Det senare är apropå handelsbarometern för juli 2021 som visar optimism men att framtidsindikatorn minskar något.
Den sjunker med 3,1 enheter men är fortfarande med 107,9 över den neutrala nivån på 100.

Butikshandeln signalerar alltså att den ser positivt på de närmaste tre månaderna.
Störst är framtidstron inom partihandeln där index stiger med 4,8 enheter till 109,4.

Inom e-handeln minskar framtidstron något när nu många återvänder till de fysiska butikerna i något högre utsträckning.
– Det är ingen överraskning att e-handelns fortsatt starka framtidstro mattas av något i takt med att vi återgår till en något mer normal vardag. Det finns ett uppdämt behov av att åter vistas i fysiska butiker och spendera pengar på sådant som kanske tidigare inte var möjligt i och med pandemin, exempelvis resor och restaurangbesök, konstaterar Karin Johansson.
 – Trots detta har pandemin medfört att e-handeln blivit en alltmer naturlig del av människors inköpsvanor, inte minst bland våra äldre, avslutar Svensk handels vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil