Årets julkaffe är här

Så här ser årets julkaffe ut när Nestlé-ägda Zoégas ännu ett år bygger vidare på traditionen. | Foto: Pressbild
Nu lanserar Nestlé-ägda Zoégas sitt julkaffe för 2020 till den svenska marknaden, i år med hög inblandning av bönor från Östafrika, enligt företaget.

Årets julkaffe från Zoégas är här och i år meddelar Nestlé-bolaget att julkaffet är en mörkrostblandning gjord på Arabica-bönor med hög inblandning av bönor från Östafrika.
Julkaffet finns i handeln från mitten av oktober.

Årets signaturböna heter Red bourbon och kommer från Ngozïregionen i norra Burundi.
– Med toner av aprikos och nejlika passar julkaffet utmärkt ihop med de traditionella julsmakerna som pepparkaka, dadlar, saffran och fruktkaka, analyserar Minette Rosén som är råkaffeansvarig hos Zoégas.

Till årets julkaffe har Zoégas därför valt att renovera en skola i Ngozïregionen för att hjälpa fler barn och ungdomar till utbildning genom fler skoltimmar och en bättre skolmiljö.
– Med detta projekt kopplat till årets julkaffe stödjer vi barn i kafferegionen i Ngozi, Burundi, genom en renovering vilket ger en bättre skolmiljö och bättre utbildningsmöjligheter. Förhoppningsvis blir detta nästa generations kaffeodlare som kan driva jordbruket vidare i framtiden, fortsätter Minette Rosén.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil